Поява тарганів у квартирі – це знак про те, що в приміщенні створені ідеальні умови для існування та розмноження цих комах. Сподіватися на те, що шкідники підуть самостійно або позбавитися від тарганів можна буде легко і швидко, не варто, адже в момент, коли прусак вийшов на розвідку, в будинку вже не один десяток особин. У більшості випадків складно обійтися без допомоги фахівців, що займаються дезінсекцією.

Screenshot-16

Про тарганів і прусаків

Про те, що в приміщенні завелися таргани, можна визначити по наявності неприємного важкого запаху. З часом у затишних куточках можна буде виявити сліди життєдіяльності шкідників і порожні кокони, які свідчать про те, що чисельність популяції зростає.

Проникнути в приміщення таргани можуть:

  • від сусідів по вентиляційних каналах;
  • за технологічним гільзам у ванних кімнатах;
  • з вулиці через відкриті вікна чи двері.

Статева зрілість самки чорного таргана настає приблизно через 6 місяців, тоді як самка рудого таргана, чи прусака, здатна відкладати личинки вже через 100 діб. Один приплід збільшує кількість особин на 30-40 одиниць. На швидкість розмноження впливає температура навколишнього середовища. Чим тепліше в кімнаті або на вулиці, тим швидше йде процес дозрівання личинок. Для повноцінного росту і розвитку паразитів потрібна вода.

Помилково вважають, що комахи з'являються тільки в будинках з низьким рівнем антисанітарії, на кухнях, де залишають крихти на столі й т. д. все насправді не так, адже вредителю досить відбитка жирних рук або краплі солодкої води. При цьому особина може прожити без їжі понад 30 діб.

Screenshot-17

Знищення тарганів в домашніх умовах

Позбутися від паразитів в домашніх умовах стає складніше з кожним роком. Для підвищення ефективності заходів слід проводити обробку разом із сусідами.

Не так давно кращим засобом боротьби з паразитами були кульки, які отримували шляхом змішування крихт вареного жовтка курячого яйця і кристалів бору. Але сьогодні приманки з кислотою малоефективні.

Часто застосовуються з метою знищення комах спреї та аерозолі. Ними роблять обробку в місцях скупчення тарганів, а також обприскують двері, вікна та каналізаційні труби.

Як засіб для боротьби з тарганами використовують атрактанти у вигляді гелів і паст. Такі кошти залучають паразитів, сприяють загибелі імаго, але абсолютно нешкідливі для яєць і німф.

Шкідники не переносять тривалого виморожування квартири, і тому для боротьби з комахами вдаються до тривалих провітрюванням у дні, коли температура на термометрі за вікном знижується до мінусових позначок.

Професійна боротьба з комахами

Кращим способом позбутися від тарганів вважається обробка житла за допомогою інсектицидів. Компанія "Ліквідатор" є фахівцем в області дезінсекції та надає повний комплекс послуг по боротьбі з комахами.

Якщо у вашому будинку завелися шкідники та на них не діє кислота бору, дихлофос і крейди, телефонуйте нам або залишайте заявку на сайті. "Ліквідатор" гарантує повне позбавлення від докучливих комашок вже в першу добу після проведення санації.