мусор, вывозЛьвівська міська рада перейняла повноваження з вивезення ТПВ з міста. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Від 1 липня Львівській міській раді повернуто повноваження з вивезення ТПВ у місті. Нагадаємо, з липня 2017 року, терміном на 2 роки, ці функції були передані ЛОДА. Згідно з підписаним Меморандумом між містом і областю, Львівська міська рада щороку оплачувала області 300 млн грн. за вивезення твердих побутових відходів.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, повернувши повноваження з поводження з відходами, мерія працюватиме з чинними перевізниками. Договори з ними продовжили до 1 жовтня. Перевізникам місто відшкодовуватиме витрати на вивезення ТПВ на полігони на далекі відстані, а містам, які прийматимуть ТПВ зі Львова, надаватиметься субвенція.

"Ми попередньо готувалися до повернення повноважень. Хочу відзначити, що той стан речей, який є сьогодні, підтверджує, що особливо у 2017 році робота міста з вивезення відходів блокувалось. Наразі внутрішня ситуація в країні змінилася, і, сподіваюся, таких негараздів більше не буде. Отож, сьогодні сміття вивозиться в нормальному режимі, і маю надію, що так і буде. А ми, в свою чергу, будемо продовжувати роботу, але вже на покращення ситуації з вивезенням сміття зі Львова", - сказав Сергій Бабак.

За його словами, договори, які були з перевізниками з вивезення ТПВ, продовжені до 1 жовтня цього року. Найближчим часом оголосять конкурс на визначення перевізників.

Також він нагадав, що на виконання вимог чинного законодавства 21 червня цього року виконавчий комітет прийняв рішення "Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів у м. Львові на 2019−2023 роки". Затвердженні норми вступили в дію також з 1 липня 2019 року та будуть використовуватися для розрахунку тарифів на послуги з вивезення побутових відходів для різних категорій споживачів (мешканці, бюджетні установи, заклади торгівлі тощо), які не мають індивідуальних контейнерних майданчиків, а користуються загальними.

У результаті проведеного розрахунки, нові норми становитимуть 1.99 м3/рік для багато квартирних будинків (попередні були 1.44) і 2,0 м3/рік для будинків приватного сектору (попередні були 1,53). Ці норми стосуються споживачів, які не мають індивідуальних контейнерних майданчиків.


Львовский городской совет перенял полномочия по вывозу ТБО из города. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

С 1 июля Львовскому городскому совету возвращены полномочия по вывозу ТБО в городе. Напомним, с июля 2017 года, сроком на 2 года, эти функции были переданы ЛОГА. Согласно подписанному Меморандуму между городом и областью, Львовский городской совет ежегодно оплачивал области 300 млн грн. за вывоз твердых бытовых отходов.

Как сообщил заместитель городского головы Львова по вопросам безопасности города Сергей Бабак, вернув полномочия по обращению с отходами, мэрия будет работать с действующими перевозчиками. Договоры с ними продлили до 1 октября. Перевозчикам город будет возмещать расходы на вывоз ТБО на полигоны на дальние расстояния, а принимающим ТБО из Львова, будет предоставляться субвенции.

"Мы предварительно готовились к возвращению полномочий. Хочу отметить, что то положение вещей, которое есть сегодня, подтверждает, что особенно в 2017 году работа города по вывозу отходов блокировалось. Сейчас внутренняя ситуация в стране изменилась, и, надеюсь, таких проблем больше не будет. Поэтому, сегодня мусор будет вывозится в нормальном режиме, и надеюсь, что так и будет. А мы, в свою очередь, будем продолжать работу, но уже на улучшение ситуации с вывозом мусора из Львова", - сказал Сергей Бабак.

По его словам, договоры, которые были с перевозчиками по вывозу ТБО, продлены до 1 октября этого года. В ближайшее время объявят конкурс на определение перевозчиков.

Также он напомнил, что во исполнение требований действующего законодательства 21 июня этого года исполнительный комитет принял решение "Об утверждении норм предоставления услуг по вывозу бытовых отходов в г. Львове на 2019-2023 годы". Утверждении нормы вступили в действие также с 1 июля 2019 и будут использоваться для расчета тарифов на услуги по вывозу бытовых отходов для различных категорий потребителей (жители, бюджетные учреждения, учреждения торговли и т.п.), не имеющих индивидуальных контейнерных площадок, а пользующихся общими.

В результате проведенного расчеты, новые нормы составят 1.99 м3 / год для многоквартирных домов (предыдущие были 1.44) и 2,0 м3 / год для домов частного сектора (предыдущие были 1,53).