бесплатный проезд, пенсионеры, льготыЗ 1 липня 2017 року у Львівській області починають діяти нові правила перевезення пільговиків у автобусах приміського сполучення і міського сполучення в містах обласного значення. Про це повідомляє  ЛОО ВГО “Всеукраїнська Асоціація автомобільних перевізників”.

З 1 липня 2017 року у Львівській області починають діяти нові правила перевезення пільговиків у автобусах приміського сполучення і міського сполучення в містах обласного значення. Це рішення прийнято спільно Львівською державною обласною адміністрацією, профільною профспілковою обласною організацією, Асоціацією автомобільних перевізників у Львівській області, Обласною організацією роботодавців транспорту.

Згідно із погодженими правилами:

  1. Категорії пільговиків “Пенсіонери за віком” надається 50% пільга на проїзду у автомобільному пасажирському транспорті. Іншими словами, пенсіонери за віком для користування громадським автомобільним транспортом платитимуть половину від повної вартості проїзду.
  2. Категорії громадян, яким право пільгового проїзду гарантоване Законами України, матимуть право безкоштовного проїзду у громадському автомобільному транспорті. Львівська обласна державна адміністрація зобов’язалась за рахунок місцевого бюджету компенсувати втрати перевізників від наданих послуг вказаним категоріям громадян.
  3. “Учасники бойових дій” користуватимуться правом безкоштовного проїзду в громадському автомобільному транспорті. Витрати за цю послугу перевізники взяли на свій рахунок.

С 1 июля 2017 в Львовской области вступают в силу новые правила перевозки льготников в автобусах пригородного сообщения и городского сообщения в городах областного значения. Об этом сообщает ЛОО ВОО "Всеукраинская Ассоциация автомобильных перевозчиков".

С 1 июля 2017 в Львовской области вступают в силу новые правила перевозки льготников в автобусах пригородного сообщения и городского сообщения в городах областного значения. Это решение принято совместно Львовской государственной областной администрацией, профильной профсоюзной областной организацией, Ассоциацией автомобильных перевозчиков в Львовской области, Областной организацией работодателей транспорта.

Согласно согласованным правилам:

  1. Категории льготников "Пенсионеры по возрасту" предоставляется 50% льгота на проезд в автомобильном пассажирском транспорте. Иными словами, пенсионеры по возрасту для пользования общественным автомобильным транспортом платить половину от полной стоимости проезда.
  2. Категории граждан, которым право льготного проезда гарантированное законами Украины, имеют право бесплатного проезда в общественном автомобильном транспорте. Львовская областная государственная администрация обязалась за счет местного бюджета компенсировать потери перевозчиков от предоставленных услуг указанным категориям граждан.
  3. "Участники боевых действий" будут пользоваться правом бесплатного проезда в общественном автомобильном транспорте. Расходы за эту услугу перевозчики взяли на свой счет.