парковки, петицияЗмінити порядок та правила паркування транспортних засобів, навести лад з паркомісцями в місті – така петиція зареєстрована у Єдиній системі місцевих петицій.

"Через нестачу паркомісць у великих містах, люди залишають свої автівки у непризначених місцях, інколи не зважаючи на пішоходів чи інші авто, блокуючи дорожній рух, виїзди, проїзд спецтехніки чи трамваїв. В Європі паркуються там, де це дозволено, а в Україні - там, де не заборонено, і, як наслідок, водії самі визначають собі місця для парковки", - зазначає автор петиції Валентина Петленко.

Вона пропонує:

  1. Ввести річні абонементів для паркування. Абонементи для паркування розповсюджується лише на конкретне місто. Річний абонемент може придбати лише резидент даного міста. Місячні та денні абонементи доступні у вільному продажі.
  2. Визначити та позначити усі можливі паркомісця (на кожній вулиці, в кожному провулку). Позначити якомога більше дозволених паркомісць, щоб водії не відчували їх нестачі.
  3. Створити окремі зони з паркомісцями для мотоциклів, скутерів.
  4. Встановити необхідну кількість паркоматів. Встановити знаки, на яких буде вказано тарифи (у святкові, вихідні, робочі дні) та іншу детальну інформацію.
  5. Назначити міськраду відповідальною за визначення паркомісць.
  6. Дозволити поліції штрафувати транспортний засіб без присутності водія.
  7. Внести зміни у правила дорожнього руху щодо даних змін.

Типи та кольори позначення паркомісць:

  • Синя смуга - платне місце. Паркомісця у центральній частині міст та туристичні зони. У нічні години вони стають безкоштовними.
  • Жовта смуга - зарезервоване місце, для інвалідів, вагітних, з грудною дитиною.
  • Біла смуга - обмежене у часі місце. Біла смуга та відповідний дорожній знак. Це зони біля шкіл, пошт, лікарень і т.п. На лобовому склі авто розміщений картонний годинник, так інспектор знатиме приблизний час, коли автомобіль було припарковано.
  • Біла смуга - безкоштовне місце. Усі спальні райони.

Дані зміни дозволять водію (навіть тим, що недосконало знають правила дорожнього руху) чітко зрозуміти дозволеність паркування у тому чи іншому місці, вважає автор петиції.

До кінця збору підписів залишилось: 59 днів.


Изменить порядок и правила парковки транспортных средств, навести порядок с паркоместами в городе - такая петиция зарегистрирована в Единой системе местных птицей.

"Из-за недостатка паркомест в больших городах, люди оставляют свои машины в непредназначенных местах, иногда блокируя дорожное движение, выезды, проезд спецтехники или трамваев. В Европе паркуются там, где это разрешено, а в Украине - там , где не запрещено, и, как следствие, водители сами определяют себе места для парковки", - отмечает автор петиции Валентина Петленко.

Она предлагает:

  1. Ввести летние абонементов для парковки. Абонементы для парковки распространяются только на конкретный город. Годовой абонемент может приобрести только резидент данного города. Месячные и дневные абонементы доступны в свободной продаже.
  2. Определить и обозначить все возможные паркоместа (на каждой улице, в каждом переулке). Отметить как можно больше разрешенных паркомест, чтобы водители не испытывали их недостатка.
  3. Создать отдельные зоны с паркоместами для мотоциклов, скутеров.
  4. Установить необходимое количество паркоматов. Установить знаки, на которых будет указано тарифы (в праздничные, выходные, рабочие дни) и другую подробную информацию.
  5. Назначить горсовет ответственным за определение паркомест.
  6. Разрешить полиции штрафовать транспортное средство без присутствия водителя.
  7. Внести изменения в правила дорожного движения в связи с данными изменениями.

Типы и цвета обозначения паркомест:

  • Синяя полоса - платное место. Паркоместа в центральной части городов и туристические зоны. В ночные часы они становятся бесплатными.
  • Желтая полоса - зарезервированное место для инвалидов, беременных, с грудным ребенком.
  • Белая полоса - ограниченное во времени место. Белая полоса и соответствующий дорожный знак. Это зоны возле школ, почты, больниц и т.п. На лобовом стекле авто размещен картонные часы, так инспектор будет знать примерное время, когда автомобиль был припаркован.
  • Белая полоса - бесплатное место. Все спальные районы.

Данные изменения позволят водителю (даже тем, что несовершенно знают правила дорожного движения) четко понять дозволенности парковки в том или ином месте, считает автор петиции.

К концу сбора подписей осталось 59 дней