взятка, Збиранка, директорСБУ розповіла про деталі викриття та затримання директора львівського комунального підприємства на багатомільйонному хабарі.  

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

За задумом зловмисника планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання "відкату" з кожного поставленого кілограма вапна. За висновками експертів діяльність чиновника могла призвести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки.

Співробітники СБ України задокументували вимагання директором КП 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів та підписання з ним договору поставки вапна з подальшою фальсифікацією бухгалтерської документації за нібито поставлену продукцію.

Правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабара в сумі понад чотириста тисяч гривень. Операція проводилася у межах заходів щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії. Очільника одного з комунальних підприємств Львівської міської ради затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо повідомлення хабарнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до створення протиправного механізму в екологічній сфері, що міг призвести до забруднення ґрунту та підземних вод, нанесення шкоди навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

793fb8af57f46037623076ab696ab409.md.jpg 4e85531fcd1ffe9e5202ae0aec4b0b46.md.jpg b8f983f93caf23d5b12f445ddd540f3d.md.jpg 0c6e5252da735d7912f214b85bbbd26d.md.jpg


СБУ рассказала о деталях разоблачения и задержания директора львовского коммунального предприятия на многомиллионной взятки.

Оперативники спецслужбы установили, что чиновник организовал противоправный механизм  фиктивной поставки извести, которая должна использоваться для стабильного функционирования станции очистки фильтрата Грибовичской свалки.

По замыслу злоумышленника планировалось использование только трети предусмотренного технологическим процессом количества извести и получения руководителем КП неправомерной выгоды в размере 65% от суммы перечисленных средств за фактически поставленный товар, а также получение "отката" с каждого поставленного килограмма извести. По заключению экспертов деятельность чиновника могла привести к возникновению чрезвычайных событий с тяжелыми последствиями в сфере экологической безопасности.

Сотрудники СБ Украины задокументировали вымогательство директором КП 4,7 млн грн от местного предпринимателя за признание его победителем открытых торгов и заключения с ним договора поставки извести с последующей фальсификацией бухгалтерской документации за якобы поставленную продукцию.

Правоохранители задержали директора на рабочем месте при получении части взятки в сумме более четырехсот тысяч гривен. Операция проводилась в рамках мероприятий по защите объектов критической инфраструктуры совместно со следователями Нацполиции под процессуальным руководством областной прокуратуры.

В рамках открытого уголовного производства проводятся следственные действия. Глава одного из коммунальных предприятий Львовского городского совета задержан согласно ст. 208 Уголовно-процессуального кодекса Украины, он находится в изоляторе временного содержания. Решается вопрос о сообщении взяточнику о подозрении по ч. 3 ст. 368 Уголовного кодекса Украины и избрании меры пресечения.

Проверяется причастность других чиновников Львовского горсовета к созданию противоправного механизма в экологической сфере, который мог привести к загрязнению почвы и подземных вод, нанесению вреда окружающей среде, жизни и здоровью людей.