икона, Военный храм Сретения ГосподняУ Суботу, 4 березня о 15:00 відбудеться освячення ікони Страсті Христові, котру приніс в дар храму знаний іконописець Михайло Скоп. Про це повідомляється на сторінці храму у Facebook.

Храм парафії Української греко-католицької церкви звели в пам'ять про військовослужбовців, які загинули в Афганістані, та активістів Революції гідності, а також воїнів, які віддали своє життя на Сході України. До 28-ї річниці виведення військ з Афганістану його освятили.

А 4 березня відбудеться освячення ікони Страсті Христові. ЇЇ подарував храмові відомий іконописець, засновник першої інтернет-галереї українського іконопису Icon.org.ua засновник школи українського іконопису "Десниця" Михайло Скоп.

Довідка SQ. Михайло Скоп - іконописець, графік, музикант, письменник, столяр-різьбяр. Народився 29 квітня 1993 року у сім`ї іконописця Лева Скопа і реставратора Галини Друзюк.

Роботи Михайла Скопа знаходяться в приватних і державних колекціяї, зокрема: у фондах музею Шолом-Алейхема, Історико-меморіального музею М. Грушевського, музею Гончара у Києві; у фондах музею “Дрогобичина” у Дрогобичі та фондах Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького. Митець також розписав приміщення аптеки на вулиці Городоцькій, 81, у Львові.


В Субботу, 4 марта в 15:00 состоится освящение иконы Страсти Христовы, которую принес в дар храму известный иконописец Михаил Скоп. Об этом сообщается на странице храма в Facebook 

Храм парафии Украинской греко-католической церкви возвели в память о военнослужащих, погибших в Афганистане, и активистов революции Достоинства, а также воинов, отдавших свою жизнь на Востоке Украины. К 28-й годовщине вывода войск из Афганистана его освятили.

А 4 марта состоится освящение иконы Страсти Христовы. Ее подарил храму известный иконописец, основатель первой интернет-галереи украинской иконописи icon.org.ua основатель школы украинской иконописи "Десница" Михаил Скоп.

Справка SQ. Михаил Скоп - иконописец, график, музыкант, писатель, столяр-резчик. Родился 29 апреля 1993 в семье иконописца Льва Скопа и реставратора Галины Друзюк.

Работы Михаила Скопа находятся в частных и государственных собраниях, в том числе: в фондах музея Шолом-Алейхема, Историко-мемориального музея М. Грушевского, музея Гончара в Киеве; в фондах музея "Дрогобичина" и фондах Львовской национальной галереи искусств им. Б.Возницкого. Художник также расписал помещение аптеки на улице Городецкой, 81, во Львове.