гепатит А, больница, болезньУ Львівській області почастішали випадки захворювань на гепатит А. Так, за два місяці у лікарнях опинилися стільки пацієнтів, скільки раніше могли захворіти протягом року. Про це повідомляє IA ZIK, посилаючись на головного епідеміолога Львівщини Наталію Тімко. 

"Якщо раніше практично не було таких випадків – лише поодинокі протягом року, то зараз почастішали звертання людей за медичною допомогою, яким поставили діагноз "вірусний гепатит А". Але всі випадки різні і не пов’язані між собою. За останні два місяці, січень і лютий, лише в нашій лікарні було чотири таких пацієнти. Це і дорослі, і діти", – сказала медик.

Вона зауважила, що у попередні роки могло бути по чотири-шість випадків за 12 місяців.

"Зараз захворювання трішки активізувалося, але про епідемію в жодному разі не йдеться", – наголосила епідеміолог.

Також вона додала, що гепатит А передається так само, як і кишкова інфекція: через брудні руки, воду.


Во Львовской области участились случаи заболевания гепатитом А. Так, за два месяца в больницах оказались столько пациентов, сколько раньше могли заболеть в течение года. Об этом сообщает IA ZIK со ссылкой на главного эпидемиолога Львовщины Наталью Тимко. 

"Если раньше практически не было таких случаев - лишь единичные в течение года, то сейчас участились обращения людей за медицинской помощью, которым поставили диагноз "вирусный гепатит А". Но все случаи разные и не связанные между собой. За последние два месяца, январь и февраль, только в нашей больнице было четыре таких пациента. Это и взрослые, и дети", - сказала медик.

Она отметила, что в предыдущие годы могло быть по четыре-шесть случаев за 12 месяцев.

"Сейчас заболевание немного активизировалось, но об эпидемии речь ни в коем случае не идет", - заверила эпидемиолог.

Также она добавила, что гепатит А передается, как и кишечная инфекция, через грязные руки, воду.