За попередню добу в області методом ПЛР-тестування підтвердили 114 випадків інфікування COVID-19, госпіталізували 101 особу. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Ліжкова мережа у нас незмінна – 3945 ліжок для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом. На сьогодні заповненість становить 31%. Щодо кисневої мережі: 3600 ліжок забезпечені киснем – це більше 90%», - зазначив очільник департаменту охорони здоров’я.

За його словами, останнім часом у пацієнтів фіксують перебіг хвороби важчий, ніж був до цього.

«Попри те, що в області ми не маємо приросту хворих, але продовж останнього тижня маємо інформацію про те, що велика кількість пацієнтів, які звертаються за допомогою – це хворі у важкому стані. Вони кисневозалежні. Частіше з важкими пневмоніями у лікарні поступають, зокрема, і пацієнти молодого віку».

Директор департаменту наголошує, що профілактика коронавірусу – це дотримання норм карантину:

«Профілактика – це питання здоров’я і життя. Правила, які залежать від кожного з нас: соціальна дистанція, менше контактів із людьми, використання масок, гігієна рук. Уникайте місць масового скупчення людей», - наголошує Орест Чемерис. 

Зазначимо, на сьогодні у реанімації перебувають 113 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ - 29. В стаціонарах лікують 1229 хворих.

За увесь час COVID-19 підтверджено у 71446 осіб. Померло 2096 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 61708 осіб.