неизвестное веществоУ Львові на вулиці Шолом-Алейхема, в подвір'ї нежитлового будинку під час проведення земляних робіт виявлено невідому речовину. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

30 листопада о 14:36 надійшло повідомлення, що у м. Львові, вул. Шолом-Алейхема Ш., 12 в подвір’ї нежитлового будинку під час проведення земляних робіт виявлено невідому речовину (порошок гірчичного кольору), яка при взаємодії з повітрям виділяє різкий запах, що нагадує хлор. Для встановлення властивостей та ідентифікації речовини на місце залучено РХБЗ ЗТС, оперативну група Галицького РВ м. Львова та ОКЦ.

В результаті проведених попередніх замірів встановлено, що виявлений порошок є різновидом хлору, який після взаємодії з повітрям втратив свої шкідливі властивості. Після проведення повторних замірів небезпеки для населення та навколишнього середовища не виявлено. За фактом події було повідомлено відповідні служби.


Во Львове на улице Шолом-Алейхема, во дворе нежилого дома во время проведения земляных работ обнаружено неизвестное вещество. Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской облгосадминистрации.

30 ноября в 14:36 ​​поступило сообщение, что в г. Львове, ул. Шолом-Алейхема Ш., 12 во дворе нежилого дома во время проведения земляных работ обнаружено неизвестное вещество (порошок горчичного цвета), которое при взаимодействии с воздухом выделяет резкий запах, напоминающий хлор. Для установления свойств и идентификации вещества на место привлечены РХБЗ ЗТС, оперативная группа Галицкого РО. Львова и ОКЦ.

В результате проведенных предварительных замеров установлено, что обнаруженный порошок является разновидностью хлора, который после взаимодействия с воздухом потерял свои вредные свойства. После проведения повторных замеров опасности для населения и окружающей среды не выявлено. По факту происшествия было сообщено соответствующие службы.