суд, коммунальщики, Дрогобыч, дом, обвалПідозрювані у службовій недбалості, що спричинила руйнування частини будинку у Дрогобичі, перебувають під домашнім арештом. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Таку міру запобіжного заходу - домашній арешт строком на шістдесят діб 30 серпня суд обрав для працівників одного з дрогобицьких комунальних підприємств, 57-річного чоловіка та 60-річної жінки.

Також поліцейські повідомили їм про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України. Санкції статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, правоохоронці затримали підозрюваних в порядку ст.208 КПК України 28 серпня після обвалу частини житлового будинку на вулиці Грушевського у Дрогобичі. Підозри у службовому недбальстві оголошено головному інженеру і начальнику дільниці з обслуговування і ремонту житлового фонду. Слідчий та прокурор просили про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Досудове розслідування триває.


Подозреваемые в служебной халатности, повлекшей разрушения части дома в Дрогобыче, находятся под домашним арестом. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Такую меру пресечения - домашний арест сроком на шестьдесят суток 30 августа суд избрал для работников одного из дрогобычских коммунальных предприятий, 57-летнего мужчины и 60-летней женщины.

Также полицейские сообщили им о подозрении в совершении преступления, предусмотренного ч.2 ст.367 (служебная халатность, повлекшая тяжкие последствия) УК Украины. Санкции статьи предусматривает наказание - лишение свободы на срок от двух до пяти лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет и со штрафом от двухсот пятидесяти до семисот пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан или без такого.

Напомним, правоохранители задержали подозреваемых в порядке ст.208 УПК Украины 28 августа после обвала части жилого дома на улице Грушевского в Дрогобыче. Подозрения в служебной халатности объявлено главному инженеру и начальнику участка по обслуживанию и ремонту жилищного фонда. Следователь и прокурор просили о мере пресечения в виде содержания под стражей без права внесения залога. 

Досудебное расследование продолжается.