трамвай, ГерманияУ "Львівелектротрансі" чекають на погодження з Києва, аби випустити на лінії перші трамвайні вагони з Німеччини. Про це повідомляє сайт 032.ua

Незважаючи на відкрите кримінальне провадження, у Львові найближчим часом сподіваються випустити на лінії перші вживані трамвайні вагони, придбані в Німеччині.

Про це розповів керівник прес-служби "Львівелектротрансу" Іван Бондар. За його словами, в депо вже переобладнали два перших вагони та передали до Києва документи на їхню сертифікацію.

"Ми сподіваємося, що отримаємо сертифікацію в найближчі тиждень-два. Але це не залежить від нас, усі документи, які потрібні для сертифікації, ми подали", - зазначив Бондар.

Нагадаємо, що в липні цього року Львів придбав першу партію вживаних німецьких трамваїв "Тatra KT4DM" в німецькому Берліні. Загалом місто придбає 30 таких вагонів. Вже після того, як придбані трамваї показали журналістам у Львові, з’ясувалося, що двері в німецьких вагонах відчиняються назовні. Через це у Львові розпочалися гострі дискусії щодо того, чи зможуть німецькі вагони курсувати на деяких напрямках. Адже відомо, що на Сихові та на вулицях Дорошенка і Личаківській облаштували підвищені посадкові платформи.

Як уточнив Іван Бондар, наразі питання щодо функціонування дверей в трамвайних вагонах ще опрацьовується.

Довідка SQ. 10 серпня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом неналежного виконання службовими особами Львівської міської ради та ЛКП "Львівелектротранс" своїх службових обов’язків при закупівлі 30 вживаних німецьких трамваїв, технічні характеристики яких не відповідають існуючим у Львові маршрутним лініям та платформам зупинок, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).


В "Львовэлектротрансе" ждут согласования с Киева, чтобы выпустить на линии первые трамвайные вагоны из Германии. Об этом сообщает сайт 032.ua

Несмотря на открытое уголовное производство, во Львове в ближайшее время надеются выпустить на линии первые бэушные трамвайные вагоны, приобретенные в Германии. Об этом рассказал руководитель пресс-службы "Львовэлектротранса" Иван Бондарь. По его словам, в депо уже переоборудовали два первых вагона и передали в Киев документы на их сертификацию.

"Мы надеемся, что получим сертификацию в ближайшие неделю-две. Но это не зависит от нас, все документы, необходимые для сертификации, мы подали", - отметил Бондарь.

Напомним, что в июле этого года Львов приобрел первую партию применяемых немецких трамваев "Тatra KT4DM" в немецком Берлине. В целом город приобретет 30 таких вагонов. Уже после того, как приобретенные трамваи показали журналистам во Львове, выяснилось, что дверь в немецких вагонах открываются наружу. Из-за этого во Львове начались острые дискуссии относительно того, смогут ли немецкие вагоны курсировать на некоторых направлениях. Ведь известно, что на Сыхове и на улицах Дорошенко и Лычаковской обустроили повышенные посадочные платформы.

Как уточнил Иван Бондарь, вопрос по функционированию дверей в трамвайных вагонах еще прорабатывается.

Справка SQ. 10 августа по Единого реестра досудебных расследований внесены сведения по факту ненадлежащего исполнения должностными лицами Львовского городского совета и ЛКП "Львовэлектротранс" своих служебных обязанностей при закупке 30 бэушных немецких трамваев, технические характеристики которых не соответствуют существующим во Львове маршрутным линиям и платформам остановок, по признакам совершения уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст.367 УК Украины (служебная халатность).