площадка, летняяЩороку у Львові з 1 квітня і до кінця жовтня функціонують відкриті літні майданчики. Станом на сьогодні заклади харчування монтують літні зони. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили у департаменті архітектури та урбаністики ЛМР, з 1 квітня у Львові запрацює 401 літній майданчик. Саме стільки суб’єктів підприємницької діяльності отримали дозволи — "Паспорти відкритого літнього майданчика біля об’єкту ресторанного господарства". З них: 127 паспортів було видано цього року, а 274 паспорти діючі з минулого року.

Як відзначають в департаменті архітектури, кількість літніх майданчиків може збільшуватися, оскільки впродовж року суб’єкти підприємницької діяльності продовжують звертатися за дозволами на облаштування літніх майданчиків.

Нагадаємо, у Львівській міській раді існує комісія з видачі дозволів на встановлення літніх майданчиків. Основною умовою отримання дозволу є дотримання архітектурно-художніх вимог, встановлених комісією. Літні майданчики є сезонними об’єктами і функціонують з 1 квітня до 1 листопада. Якщо суб’єкти підприємницької діяльності не демонтують свої літні майданчики до 1 листопада, то ці об’єкти підлягатимуть примусовому демонтажу, що здійснюється районними адміністраціями міста із відшкодуванням власниками витрат на демонтаж.

Довідка. Відкритий літній майданчик — стаціонарний або тимчасовий (щоденного демонтажу) пункт ресторанного бізнесу, який розташовується біля стаціонарного закладу (ресторану, бару, кафе, їдальні) або ж і без прив’язки до нього в теплий сезон року — з 1 квітня до 1 листопада — і не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей.


Ежегодно во Львове с 1 апреля и до конца октября функционируют открытые летние площадки. На сегодня питания монтируют летние зоны. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как сообщили в департаменте архитектуры и урбанистики Львовского горсовета, с 1 апреля во Львове заработает 401 летняя площадка. Именно столько субъектов предпринимательской деятельности получили разрешения - "Паспорта открытого летней площадки возле объекта ресторанного хозяйства". Из них 127 паспортов было выдано в этом году, а 274 паспорта действующие с прошлого года.

Как отмечают в департаменте архитектуры, количество летних площадок может увеличиваться, поскольку на протяжении года субъекты предпринимательской деятельности продолжают обращаться за разрешениями на обустройство летних площадок.

Напомним, во Львовском городском совете существует комиссия по выдаче разрешений на установку летних площадок. Основным условием получения разрешения является соблюдение архитектурно-художественных требований, установленных комиссией. Летние площадки являются сезонными объектами и функционируют с 1 апреля до 1 ноября. Если субъекты предпринимательской деятельности не демонтируют свои летние площадки до 1 ноября, то эти объекты будут подлежать принудительному демонтажу, который осуществляется районными администрациями города с возмещением владельцами расходов на демонтаж.

Справка. Открытая летняя площадка - стационарный или временный (ежедневного демонтажа) пункт ресторанного бизнеса, который располагается у стационарного заведения (ресторана, бара, кафе, столовой) или же без привязки к нему в теплый сезон года - с 1 апреля по 1 ноября - и не имеет закрытого помещения для временного пребывания людей.