многоэтажка, сносУ Львові триває демонтаж збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив начальник Личаківського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ігор Шургот, роботи щодо знесення збудованої з порушеннями багатоповерхівки відбуваються уже два тижні. Станом на сьогодні знесено покрівлю і проводиться руйнація не несучих будівельних конструкцій.

Як розповів Святослав Кіндратів, керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю м. Львова, позов по самочинному будівництву на вулиці Личаківській, 259 було подано восени 2016 року. Судові процеси тривали до 18 грудня 2018 року. Інспекція пройшла фактично всі інстанції і вже нарешті було прийнято остаточне рішення у цій справі: Восьмий адміністративний апеляційний суд постановив знести самочинно збудований об’єкт на вул. Личаківській, 259.

Цей об’єкт був збудований на земельній ділянці, яка надавалася для обслуговування індивідуального житлового будинку. Код призначення цільової земельної ділянки — присадибна ділянка. Відповідно замовник не отримав містобудівні умови та обмеження, пізніше він через суди намагався зобов’язати Львівську міську раду видати такі містобудівні умови та обмеження, проте всі судові інстанції стали на бік Львівської міської ради і відмовили у задоволенні позову замовника будівництва. В подальшому перші заходи по цьому об’єкту проводила інспекція ДАБІ у Львівській області. Інспекція вже фактично перевірила припис на знесення цього об’єкту і подала до суду позовну заяву.

"Зазначу, що в історії Львова такий великий проект зноситься вперше. Монолітно каркасний будинок. Земельна ділянка там є приватною, жодного законного механізму, який передбачав би можливість передачі цієї будівлі на приватній землі в комунальну власність — нема. В процесі того, коли розпочалося виконавче впровадження, підрядною організацією перед початком було залучено ліцензовану особу, яка перед проведенням робіт здійснила обстеження всього будинку і в тому числі і монолітних конструкцій, і фундаментів цього будинку. І дійсно будинок перебуває в надзвичайно незадовільному стані, і рекомендації цієї ліцензованої особи були саме такі, що будинок має бути знесений обов’язково, бо він не придатний для подальшого використання. Фундамент має тріщини, один кут будинку є у аварійному стані, він похилився і у будь-який момент може відбутися руйнування, зараз роботи відбуваються на цьому об’єкті з тимчасовими заходами, щоб цей будинок не впав вже зараз. За нашою інформацією, у цьому будинку ніхто квартири не купив. Тим паче зараз вже більше тижня відбувається безпосереднє знесення, тобто були демонтовані вікна і інші роботи проводилися, ніхто нікуди не звертався з мешканців щодо захисту своїх прав", — зазначив Святослав Кіндратів.


Во Львове продолжается демонтаж построенной с нарушениями многоэтажки на ул. Лычаковской, 259. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как сообщил начальник Лычаковского отдела государственной исполнительной службы Главного территориального управления юстиции во Львовской области Игорь Шургот, работы по сносу построенной с нарушениями многоэтажки происходят уже две недели. На сегодня снесена кровля и проводится разрушение не несущих строительных конструкций.

Как рассказал Святослав Кондратов, руководитель юридического отдела Инспекции Государственного архитектурно-строительного контроля г. Львова, иск по самопроизвольному строительству на улице Лычаковской, 259 был подан осенью 2016 года. Судебные процессы продолжались до 18 декабря 2018 года. Инспекция прошла практически все инстанции и наконец Восьмой административный апелляционный суд постановил снести самовольно построенный объект на ул. Лычаковской, 259.

Этот объект был построен на земельном участке, который предоставлялась для обслуживания индивидуального жилого дома. Код назначения целевой земельного участка - приусадебный участок. Соответственно заказчик не получил градостроительные условия и ограничения, позже он через суды пытался обязать Львовский городской совет выдать такие градостроительные условия и ограничения, однако все судебные инстанции встали на сторону Львовского городского совета и отказали в удовлетворении иска заказчика строительства. В дальнейшем первые мероприятия по этому объекту проводила инспекция ГАСК в Львовской области. Инспекция уже фактически проверила предписание на снос этого объекта и подала в суд исковое заявление.

"Отмечу, что в истории Львова такой большой проект сносится впервые. Монолитно каркасный дом. Земельный участок там является частным, ни одного законного механизма, который предусматривал бы возможность передачи этого здания на частной земле в коммунальную собственность - нет. В процессе того, как началось исполнительное внедрение, подрядной организацией перед началом были привлечены лицензированную лицо, перед проведением работ осуществила обследование всего дома и в том числе и монолитных конструкций, фундаментов этого здания. и действительно дом находится в чрезвычайно неудовлетворительном состоянии и рекомендации этой лицензированной лица были именно такие, что дом должен быть снесен обязательно, потому что он не пригоден для дальнейшего использования. Фундамент имеет трещины, один угол дома в аварийном состоянии, он наклонился и в любой момент может произойти разрушение, сейчас работы происходят на этом объекте с временными мерами, чтобы этот дом не упал уже сейчас. По нашей информации, в этом доме никто квартиры не купил. Тем более сейчас уже больше недели происходит непосредственное снос, то есть были демонтированы окна и другие работы проводились, никто никуда не обращался из жителей по защите своих прав", - отметил Святослав Кондратов.