АТО, Анталия, отдых, детиЛьвів поглиблює співпрацю з турецькими містами. Один з напрямків співробітництва – оздоровлення на анталійському узбережжі дітей загиблих у зоні АТО/ООС львів'ян вже у 2019 році. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

27 лютого у Львівській міській раді відбулось перше засідання робочої групи з питань співпраці між Львовом та містами Турецької Республіки. Метою створення групи є напрацювання програми для реалізації спільних заходів двосторонньої співпраці між Львовом та містами Турецької Республіки.

За словами громадського діяча у сфері міжнародної співпраці Юрія Котика, до робочої групи входять представники турецького бізнесу, громадські діячі та представники Львівської міської ради.

Як повідомила депутатка Львівської міської ради Олена Пасевич, робоча група була створена за результатами відрядження у грудні 2018 року до м. Анталія на запрошення Муніципалітету.

"Разом з колегами Юлією Хомчин, Іриною Джиговською в Туреччині провели ряд важливих для нас зустрічей, а саме: з представником МЗС Туреччини в Анталії паном послом Хусейном Авні Аскоєм, Генеральним секретарем мерії Анталії професором Біролем Екіджи, керівником управління з міжнародних зв’язків Альпереном Ерказанджи, з головою офісу міжнародної культури та проектів міста Гаєю Доаноглу, з українською громадою в Анталії та головою Українського культурно-мистецького об’єднання пані Олесею Мерджан. Ми напрацювали головні напрямки можливої співпраці в галузі культури, молодіжної політики, туризму та соціального захисту".

За результатами зустрічей прийняте рішення про оздоровлення в м.Анталія дітей загиблих воїнів в російсько-українській війні.

"Сьогодні на першому засіданні робочої групи я розповіла про зацікавлення мерії м. Анталія щодо підписання Меморандуму про співпрацю між містами Львів та Анталія. Зокрема, щодо організації спільних культурних заходів, студентського обміну, спільних освітніх програм, туристичної та економічної співпраці та розширення допомоги для сімей загиблих та постраждалих учасників АТО/ООС. Під час нашого відрядження до м.Анталія, представник МЗС Туреччини в Анталії Посол Хусейн Авні Aксой висловлював нам підтримку Україні у її відстоюванні територіальної цілісності і суверенітету, а також запевнив щодо можливості оздоровлення дітей загиблих та постраждалих учасників АТО/ООС на анталійському узбережжі вже у 2019 році".


Львов углубляет сотрудничество с турецкими городами. Одно из направлений сотрудничества - оздоровление на анталийском побережье детей погибших в зоне АТО / ООС львовян уже в 2019 году. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета. 

27 февраля во Львовском городском совете состоялось первое заседание рабочей группы по вопросам сотрудничества между Львовом и городами Турецкой Республики. Целью создания группы является наработка программы для реализации совместных мероприятий двустороннего сотрудничества между Львовом и городами Турецкой Республики.

По словам общественного деятеля в сфере международного сотрудничества Юрия Котика, в рабочую группу входят представители турецкого бизнеса, общественные деятели и представители Львовского городского совета.

Как сообщила депутат Львовского городского совета Елена Пасевич, рабочая группа была создана по результатам командировки в декабре 2018 году в г. Анталия по приглашению Муниципалитета.

"Вместе с коллегами Юлией Хомчин, Ириной Джиговською в Турции провели ряд важных для нас встреч, а именно: с представителем МИД Турции в Анталии господином послом Хусейном Авни АСКУЭ, Генеральным секретарем мэрии Анталии профессором Бирол Екиджы, руководителем управления по международным связям Альпереном Ерказанджы с головой офиса международной культуры и проектов города Гаею Доаноглу, с украинской общиной в Анталии и председателем Украинского культурно-художественного объединения госпожа Олесей Мерджан. Мы разработали основные направления возможно сотрудничества в области культуры, молодежной политики, туризма и социальной защиты".

По результатам встреч принято решение об оздоровлении в Анталия детей погибших воинов в русско-украинской войне.

"Сегодня на первом заседании рабочей группы я рассказала о заинтересованности мэрии Анталии о подписании Меморандума о сотрудничестве между городами Львов и Анталия. В частности, по организации совместных культурных мероприятий, студенческого обмена, совместных образовательных программ, туристической и экономического сотрудничества и расширения помощи для семей погибших и пострадавших участников АТО/ООС. во время нашего командировки в г. Анталия, представитель МИД Турции в Анталии Посол Хусейн Авни Aксой выражал нам поддержку Украине в ее отстаивании территор иального целостности и суверенитета, а также заверил о возможности оздоровления детей погибших и пострадавших участников АТО/ООС на анталийском побережье уже в 2019 году".