AGM (Absorbent Glass Mat) - це унікальна технологія виробництва свинцево-кислотних акумуляторів, яка була винайдена інженерами Gates Rubber Company. Відрізняються акумулятори AGM від звичайних тим, що в них застосовується абсорбований електроліт.

Великий вибір AGM акумуляторів у Україні надає нет магазин, Правильне електроживлення, недорогі ціни, експертна консультація та безкоштовна доставка, тому рекомендую!

Звичний для пересічного споживача свинцево-кислотний акумулятор являє собою корпус, який розділяється сепараторами - мікропористим пластиком. У розділені відділення заливається електроліт - розчин сірчаної кислоти, а далі в цей розчин занурюються пластини, між якими (позитивними і негативними) протікає струм. Суть же технології AGM полягає в повній відмові від рідкого стану електроліту. Заміною став особливий тканий матеріал. В даному випадку суміш сірчаної кислоти і дистильованої води, виявляється пов'язаної структурою синтетичних матів. При цьому слід зазначити, що дрібні пори матеріалу служать для утримання крапель електроліту, а великі (капілярні сили залишають їх вільними) - для циркуляції парів, які не встигли конденсуватися в порожнині батареї.

Результат пошуку зображень за запитом "мультигелевий акумулятор"

Спеціалісти відзначають, що в акумуляторах з технологією AGM, використовується свинець тільки високої кваліфікації (ступеня хімічної чистоти). Крім того, нововведенням можна назвати присадки сурми і кальцію, які істотно подовжують термін служби пластин.

Абревіатура AGM означає абсорбуючі скляні мати. Зрозуміло,що насправді це звичайна склотканина, яка вкладається між позитивними і негативними свинцевими пластинами. Завдяки такій схемі, яка тримає електроліт у зв'язаному стані, функціонування батарей AGM можливе в будь-якому положенні. Важливо відзначити що - так як електроліт «замкнений в матах», він не випаровується при заряді, відповідно корпус вибухнути не може, це великий плюс.

AGM акумулятори характеризуються типовим терміном служби 5-12р. Зазвичай така модель батареї здатна витримувати до 200 циклів розряду з глибиною 100%, до 350 - з глибиною 50% і до 800 - з глибиною 30%.

Серед AGM акумуляторів є внутрішній підрозділ на види. Приблизно третина від усього їх кількості має спіральну укладання матів. Дане технічне рішення дозволяє максимально збільшити площу хімічної реакції, але при цьому в жертву приносяться габарити і вага.

Що стосується пластинчастих батарей, то цей тип АКБ - лідер серед переваг автомобілістів. Відзначається також, що пік їх популярності ще попереду, а кількість компаній, які виробляють батареї типу AGM шириться з кожним днем.

Як стверджують аналітики перевагами AGM акумуляторів є мінімальний догляд за батареями, великий пусковий струм, здатність не боятись глибокої розрядки, транспортування і експлуатація в будь-якому положенні, термін служби від 5 до 12 років (при обов'язковому дотриманні правил зарядки) та нейтральність до високої температури навколишнього середовища. З недоліків акумуляторів AGM визначають їх збільшену вагу та необхідність у специфічних зарядних пристроях.

Також быльши інфи про всі типи акумуляторів на сайті https://prel.prom.ua/