Алюмінієві вікна - це сучасне, довговічне та енергозберігаюче рішення. Давайте подивимося, чому все більше забудовників вибирають цей матеріал, будуючи власні будинки. Алюмінієві вікна можна побачити не тільки в шкільних будівлях або офісах. Вони чудово виглядають як елемент сучасних односімейних будинків у поєднанні з приглушеними кольорами фасаду. Цей тип виробів буде придатним у будівлях, де є великі площі скління, підкреслені привабливими профілями вікон. Це, безсумнівно, найпрестижніший тип вікон, але, як і будь-який вибір, він має свої переваги і недоліки.

Естетичні цінності

Сучасні алюмінієві вікна у Львові відрізняються практично необмещеною палітрою профілів. Вони можуть бути з порошковим покриттям або анодовані будь-яким кольором. Червоний, темно-синій, зелений... Серед вікон ми знаходимо різні відтінки, а також інші кольори з палітри RAL. Пропозиція на ринку величезна - фініш, що імітує колір і зернистість дерева? Нема питань! Однак найбільш популярними є вікна з натуральним алюмінієвим кольором - темно-сірі, рідше золотисті або коричневі.

Поверхня алюмінієвих вікон може бути матовою, металізованою або блискучою. Ви також можете вибрати профілі різного кольору на зовнішньому та внутрішньому боці вікна. За допомогою цього надзвичайно пластичного матеріалу можна формувати будь-яку форму:

  • дугу;
  • трапецію;
  • коло.

Профілі можуть бути як дуже вузькими, так і широкими, а отже - здатними підтримувати величезне засклення, характерне для сучасного дизайну.

Важко уявити собі розкішну віллу з вікнами ПВХ. Якщо ви мрієте про дерев'яний будинок, відразу ж обирайте раму з того ж матеріалу. Вікна з алюмінієвими профілями ідеально підходять для міської архітектури - вони пасують як для модерністської, італійської, так і для індустріальної вілли. Вони чудово виглядають на фасадах будинків, у яких штукатурка зроблена у відтінках сірого, полірованого граніту або клінкеру в кольорах графіту або піщаних.

Алюмінієві вікна і теплоїзоляція

Алюмінієві профілі з декількома камерами заповнюються теплоізоляційними матеріалами останнього покоління, завдяки яким вікна досягають дуже сприятливих параметрів U-значення, тобто теплопередачі, з значенням U 1,78 Вт / (м2K). Завдяки пластичності алюмінієвого матеріалу можуть бути виготовлені дуже вузькі профілі, що дає можливість збільшити площу поверхні панелі і таким чином забезпечити максимальний приплив сонячного світла.

За ними також надзвичайно легко доглядати

Вони не потребують технічного обслуговування. Раз на кілька місяців мийте їх тканиною, змоченою водою і м'яким миючим засобом. Важливо, щоб він не містив оцту або іншу кислоту. Металеві елементи майже на 100 відсотків підлягають вторинній переробці, тому вони є екологічно чистими.

Для тих, хто втомився від будівництва будинку, хороша новина полягає в тому, що монтаж і транспортування алюмінієвих вікон проходить дуже легко - вони набагато легше, ніж їхні аналоги з ПВХ або дерева.