Сьогодні питання забезпечення безпеки громадян та їх майна як ніколи актуальні. Сигналізація на пульт ДСО є одним з найбільш розповсюджених типів апаратури, що використовуються в даній сфері. Така техніка широко використовується не лише в Україні, а й в багатьох інших країнах нашої планети. Найбільш ефективними на сьогоднішній день більшістю спеціалістів вважаються системи GSM-сигналізації.

Що таке GSM-сигналізація?

Така апаратура здійснює передачу сигналу на телефон господаря або ж на пункт централізованого спостереження по GSM-каналам зв’язку. До списку задач, що вирішуються, відносять:

  • виявлення несанкціонованих проникнень на охоронювані території; 
  • відправка повідомлень про виникнення надзвичайних ситуацій;
  • запуск різноманітних систем протидії кримінальним проявам. 

Чому сьогодні обирають GSM-сигналізації?

Раціональність використання подібної апаратури зумовлена низкою причин:

  • наявність сигналізації змушує багатьох злочинців відмовитись від своїх кримінальних намірів;
  • робота сигналізації сприяє оперативному прибуттю наряду поліції або ж чергової групи приватної охоронної фірми на місце злочину та затриманню злочинців.

На відміну від горезвісного людського фактору сигнальна апаратура не допускає помилок, не має шкідливих звичок та спроможна працювати цілодобово. Вартість таких систем, в силу жорсткої конкуренції виробників та постійного вдосконалення техніки, постійно знижується і сьогодні придбання подібної апаратури доступне для більшості потенційних покупців. Порівняно незначні витрати на їх придбання допоможуть запобігти достатньо серйозним матеріальним збиткам. А в деяких життєвих ситуаціях – небезпеці для людських життів, як з боку представників кримінальних структур, так і при різних нещасних випадках.