Геліосистемапредназначена для тепло та енергооснащення заміського будинку. Цей спосіб оснащення теплом являється дуже оригінальним, та неповторним у своєму роді. Адже це спеціальні пристрої, які використовують енергію сонця як тепло. Сама назва пристрою з деяких джерел означає у перекладі – сонце, адже слово геліосистема має в собі грецьке слово – Helyos.

Як влаштований пристрій?

Геліосистема являє собою наявність панелей які по спеціальній технології збирають у себе сонячне тепло. Далі таке тепло нагріває спеціальну речовину, яка сприяє нагріву сонячногоантіфріза. Він в свою чергу сприяє роботі насосів, які при певній температурі активуються і починають працювати. Вся ця робота виконується виключно за рахунок механіки. Насоси переносять все тепло у буферну ємкість. Ця буферна ємкість розміщується вже в будинку, та з'єднується за рахунок труб.У будинку встановлено спеціальний прилад, який дозволяє виставити необхідні параметри для гарної роботи.Наприклад, необхідну температуру та все це передає тепло у бак, який використовується.

Такий пристрій дозволяє вирішити декілька питань, а саме питання з опаленням та підігрівом води. Саме для цього використовують декілька баків, які призначені для різних функцій. Адже один бак використовується для гарячої води а інший для опалення. Якщо встановити тільки один бак, буде використовуватись одна необхідна функція. Баки також мають різні наповнювачі, той бак який використовується для опалення має газову складову, а той, який призначений для гарячої води змішує газ з водою.

Якщо погода буде поганою, адже робота геліосистеми безпосередньо залежить від погодних умов. На цей випадок використовується запасний пристрій, який підігріває воду. Цей пристрій підігріває воду і на ніч. Такий пристрій в цілому дуже заощаджує гроші.