Легкосплавні диски на авто краще своїх сталевих аналогів по більшості критерій. Лиття дозволяє сміливо грати з дизайном, колірними рішеннями і видами лакофарбового покриття. Легкосплавні колеса мають високу точність виробництва, що дозволяє забезпечувати чітку і прогнозовану керованість, швидко відводити тепло від гальмівних вузлів і головне – легкість (чим менше вага колеса, тим менше витрата палива і навантаження на непідресорені частини транспортного засобу).

Як роблять титанові диски
Процес виробництва литих дисків стає зрозумілим з самого назви – такий вид коліс виготовляються методом лиття в заздалегідь підготовлені прес-форми. В якості матеріалу використовуються сплави на основі магнію і алюмінію. Від вихідної сировини, прес-форми і якості підсумкової обробки і фарбування диска буде залежати його міцність, надійність і здатність витримувати попадання в ями.


Виробничий процес стартує після того, як підготовлені болванки магнію і алюмінію нагрівають до температури 600 градусів. Згодом метал починає плавитися і склад заливається в прес-форми, які мають всі необхідні геометричні розміри і вигини. Далі відбувається процес остужения болванок в прес-формах у воді, що допомагає набрати сплаву металу високу жорсткість.


Для збільшення міцнісних показників майбутнього колеса прес-форма неодноразово нагрівається до температури в 150-200 градусів з наступними природними охолодженнями в умовах кімнатних температур. Наступним виробничим етапом виступає обробка болванок за допомогою свердел, які надають виробу необхідну комплекцію у відповідності з запланованим дизайном і показниками динаміки. Свердління і обточування проходить на спеціальному стенді, після чого готовий диск піддається нанесення лакофарбового покриття та упаковки.


Чим відрізняються дешеві легкосплавні диски на авто від дорогих
Враховуючи популярність титанових дисків в Україні, багато водіїв хотіли б знати, чим відрізняються дешеві вироби від дорогих. Титанові диски r13, r14, r15 та r16 з ідентичними параметрами можуть мати відмінності в ціні в 2-4 рази. Перед покупцями стоїть питання того, як правильно вибрати якісний продукт, не переплачуючи кругленькі суми.


Переважна частина інформації про технології та етапи створення дисків того чи іншого бренду – це суха теорія, яка може серйозним чином відрізнятися від суворої дійсності. Для отримання стоїть продукту потрібна якісна сировина і дотримання всіх технологічних премудростей. Тому вибираючи диски того чи іншого виробництва, попередньо вивчіть відгуки покупців і результати незалежних тестувань. Якщо в інтернеті немає достатньої інформації про продукт – значить, його придбання це певний ризик. Справа в тому, що на відміну від моторного масла, колісні диски не потребують обов'язкової сертифікації, тому єдиним критерієм визначення якості продукції є: відгуки, результати тестів, вартість і здоровий глузд самого покупця.


У підсумкову вартість колісних дисків входить їх собівартість, витрати на логістику і націнка за бренд. Крім цього, на кінцеву вартість впливає маркетингова складова (наприклад, при завоюванні нових ринків невідомими брендами).


У будь-якому випадку, не так страшні вироби від компанії молодих, як небезпечні підробки! Саме контрафактні диски мають гіршу якість і міцність. Щоб уникнути ймовірності придбання контрафактної продукції рекомендуємо замовляти колеса тільки в спеціалізованих інтернет-магазинів з гарною репутацією і наявністю всіх необхідних сертифікатів.