Якість сну однозначно має бути високою. Нам для того сон і дається, щоб ми могли відпочити і відновити сили перед наступним днем. Тому, коли доводиться спати на незручній поверхні і кілька разів за ніч прокидатися, ми не можемо повноцінно відпочити. У підсумку ми прокидаємося розбитими, втомленими, не маємо жодного бажання щось планувати і робити. Звичайно, від неякісного сну страждає не тільки нервова система, а й наш хребет. Зрештою з часом обов'язково виникнуть проблеми в цій галузі. Всі ці проблеми здатні легко вирішити ортопедичні матраци ціни на які не можна назвати низькими, проте вони все-таки досить прийнятні.

Втім, немає сенсу дивитися на ціни, коли мова йде про здоров'я людини. Лікарі називають хребет другим серцем. Від того, наскільки він нормально функціонує багато в чому залежить і здоров'я взагалі. Тому, коли спати незручно, потрібно терміново замовити нормальний матрац і вирішити дану проблему раз і назавжди. Звичайно, зараз у продажу пропонуються найрізноманітніші матраци, і зорієнтуватися в цьому різноманітті без спеціальних знань буває непросто. Однак в кожному магазині, включаючи інтернет магазини, обов'язково присутні консультанти. Вони напевно зможуть підказати, який краще вибрати матрац з урахуванням ваги, віку та наявних проблем людини.

Про матраци докладніше

І все ж потрібно трохи зупинитися на виборі матраців докладніше. Якщо у людини немає якихось серйозних проблем з хребтом, і вона не є старезним дідуганом, або бабусею, їй протипоказані м'які матраци. Оптимальний варіант - виріб середньої жорсткості, можливо, на незалежних пружинах. Остання умова особливо важлива, коли матрац купується для людини з великою вагою. Залежні пружини просто не зможуть рівномірно розподілити навантаження. Навіть якщо перший час такий матрац виявиться зручним, він незабаром деформується і вже не зможе служити своєму власникові належним чином. Якщо ж людина має невелику вагу, то такий матрац – чудовий і відносно недорогий варіант. Що ж стосується жорстких матраців, вони більш підходять людям з серйозними проблемами хребта і любителям спати на твердих поверхнях.