Ідея подарунка: квіти в коробці

Часто свята асоціюються у нас з квітами, дехто узагалі не уявляє собі гідного подарунка без троянд, хризантем, тюльпанів тощо. Єдина проблема – кожного разу дещо набридає купувати одні й ті ж квіти, хочеться чогось цікавого та оригінального. На щастя, вигляд рослин можна дуже легко зробити ще привабливішим. Для цього достатньо нестандартно їх упакувати, не у звичайний папір, а у стильну та зручну коробку.

Обираємо коробку

Сьогодні їхній асортимент є настільки великим, що кожен покупець може знайти саме таку, щоб пасувала його квітковій композиції. Ми рекомендуємо обирати коробки світлих пастельних кольорів. Вони не відволікатимуть увагу від самих квітів, а навпаки доповнюватимуть їхню красу. Яскраві чи темні коробки потрібно купувати дуже обережно, адже дехто може сприйняти їх неоднозначно. Це стосується коробок чорного кольору. Хтось може асоціювати їх з трауром, а хтось вважатиме їхню покупку стильним та оригінальним рішенням. Отже, вони є досить ризикованим рішенням, якщо ви досконало не знаєте смаків людини, які збираєтесь подарувати букет. Особливу увагу також звертайте та матеріал виготовлення коробки. Картон повинен бути досить міцним, щоб витримати вагу квітів та губки із водою.

Які квіти найкраще дарувати у коробці

Як би це банально не звучало, але найкращими квітами для таких композицій є троянди. У них міцні стебла, які легко помістити у коробку. Самі бутони у них пружні, вони не випадатимуть, а рівномірно займатимуть простір. Такий варіант є найшвидшим та найлегшим для флористів, але готова композиція виглядає розкішно. Звісно, у коробку можна помістити будь-які квіти. Але потрібно пам’ятати, що їхнє стебло повинне бути пружним, інакше воно просто не закріпиться у флористичній основі на дні коробки. Сьогодні створюють безліч різноманітних композицій із квітів. Використовують півонії, хризантеми, орхідеї, еустоми та інші квіти. Ви можете замовити квіти у коробці у флориста, а можете зробити такий букет самостійно.

Як створити композицію у коробці

Перш за все, вам потрібно придбати все необхідне. А саме: квіти на ваш смак, коробку, в яку поміститься обрана кількість рослин, целофан, флористичну піну, яку називають «оазис». Далі підготуйте коробку, на дно покладіть целофан так, щоб вода не протікала назовні, потім потрібно вирізати із піни шматки потрібного розміру та змочити їх у воді. Після цього покладіть її у коробку та почніть кріпити квіти. Перед цим їх потрібно підготувати, обрізати стебла, щоб вони були потрібної довжини, обірвати внизу листя та колючки. Далі потрібно просто розмістити квіти у коробці на ваш смак, і композиція готова!