Мабуть, неможливо вже уявити наше життя сьогодні без банківських карток. Вони все активніше витискають готівку й, не виключено, що з часом зовсім замінять банкноти. За своїми функціональними можливостями картки поділяються на:

  1. дебетові;

  2. кредитні.

І хоча всі чули ці найменування, не кожен знає, чим вони відрізняються одна від одної, які функціональні особливості мають. Якщо ви хочете дізнатися про всі відмінності, зрозуміти, якою користуватися раціональніше, тоді ця стаття – відповідь на всі ваші запитання.

Дебетові картки

Така картка є прив’язаною до вашого поточного рахунку в банку, тому завдяки їй можна:

  • Купувати товари в будь-яких магазинах, у тому числі на Інтернет-платформах.

  • Перевести гроші з однієї картки на іншу.

  • Отримувати готівку в банкоматі або касі банку.

Дебетові картки існують різних типів, зокрема пенсійні, зарплатні й багато інших, кожна з яких має специфічні умови обслуговування:

  • Різного плану комісії (за зняття готівки, переказ коштів, місячне користування).

  • Одноразова оплата випуску.

Іноді такі картки можуть бути своєрідним депозитом, наприклад, у випадку, коли на залишкову суму грошей нараховується відсоток.

Кредитні картки

З їх допомогою ви також можете розплачуватись за покупки та надані послуги, але головною відмінністю є те, що робите ви дані маніпуляції за рахунок банківських коштів, а не власних. Протягом встановленого строку ви повинні будете відшкодувати витрачене, при цьому відсотки по кредиту нараховуватися деякий час не будуть. Таким чином, вам не знадобиться довго економити та відкладати гроші на покупку. З кредиткою придбати товар можна не зволікаючи.

Важливо при отриманні картки дуже точно обговорити з консультантом банку розмір відсоткової ставки, довжину пільгового періоду, величину ліміту, встановленого на кредитні кошти, та багато інших деталей.

Якщо ви звернетесь до надійного банку, з яким дійсно безпечно співпрацювати, спеціалісти обов’язково дуже детально проінформують вас за всіма питаннями. Крім того, умови користування картками в усіх установах досить різні, тому треба ретельно обрати той варіант, який принесе вам більшу вигоду.

Банк Альянс, наприклад, наголошує на тому, що він є одним з найнадійніших партнерів. І це, звичайно ж, не просто так. Окрім того, що кожен клієнт отримує величезний перелік гарантій, варто зазначити, що нещодавно Банк Альянс став новим членом Європейської Бізнес Асоціації. А це як ніщо більше підтверджує його вигідність та безпечність.

Джерело: https://bankalliance.ua/