Багато хто цікавиться, чи варто купити стрічкові штори у м. Ужгород для заміського будинку, або потрібно вибрати рулонні штори у м.Ужгород. Мабуть, ми повинні згадати критерії вибору тканини для штор, а потім визначимося з тим, які вони повинні бути за своїм типом. Отже, звертаємо увагу на щільність, якщо мова йде про заміський будинок з досить просторими приміщеннями, то можете вибрати як легкі тканини, так і щільні. Щоб зберегти візуальні характеристики штор якомога довший час, потрібно звертати увагу і вибирати штори по своїй практичності.

В цілому, хороше якісне полотно знімається і чиститься без проблем. Серед натуральних тканин нашу увагу зверне на себе шерсть, яка не мажеться, але разом з тим вона легко піддається впливу молі, вимагає тільки дбайливого хімічної або ручного чищення, легко вбирає запахи.
Льон є фактурної тканиною, може прасується і звичайним праскою, але не вимагає особливих умов експлуатації. Що стосується шовку, то його візуальні характеристики чудові: це переливи і загальна респектабельність, яка передається від штор всьому приміщенню. Незважаючи на свою красу, шовк є міцною тканиною, однак вимагає особливого догляду, тому вам потрібно запастися спеціальними засобами з чищення шовкових тканин, краще не піддавати зайвому впливу вологи і сонячного світла.


Також вицвітає і бавовна, він трохи легше стирається і прасується, ніж шовк, при цьому володіє міцністю і довговічністю. Який з цих тканини вибрати для штори для заміського будинку, ми можемо вирішити після того як розглянемо синтетичні тканини. Звичайно, вони дешевші, але їх характеристики іноді не поступаються, а в деяких випадках і перевершують натуральні матеріали. Поліестер, наприклад, вже став лідером популярності, і не тільки через свою доступної ціни - він легко стирається, не вимагаючи різних режимів прання і засобів, його легко можна гладити і він прекрасно тримає форму.


Акрил є зносостійким, довговічним матеріалом, але його візуальні характеристики під впливом різних обставин можуть губитися. Що стосується нейлону, то він також не мнеться, але швидше вицвітає на сонці, серед переваг можна підкреслити гарну витримку форми після прання. Природно, що якщо вам сподобалося та чи інша тканина, що має важливі переваги, але при цьому має певний недолік, який слід усунути, то ви можете виправити це за допомогою спеціальних засобів для обробки тканини. Таким чином, ви можете вибрати практично будь-яку тканину і з неї купити тюль у м. Ужгород, з тією поправкою, що ви вкладетеся додатково в спеціальні засоби. Ну а тепер розглянемо все це на прикладі заміського будинку. Нам потрібна тканина, яка буде перш за все практичною, яка буде зберігає колір і не деформуватися при сушінні. Карниз, кріплення як і вся інша фурнітура в будинку повинна бути простою і легкою в застосуванні, максимально довговічною. Як ви зрозуміли, деякі тканини більш схильні до дії ультрафіолетових променів, тому їх варто розмістити не на сонячній стороні, а під сонячні промені підставити щільну, стійку до впливу сонячного світла штору.

Якщо з цим зрозуміло, то дизайн інтер’єру - ціла наука, яку вивчати потрібно роками, тому не візьмемо на себе сміливість в даній статті розкрити хоча б кілька порад дуже докладно, щоб надати вам необхідну інформацію про те, яким повинен бути дизайн штор в заміському будинку . Загальне почуття естетизму та заходи повинні підказати вам, що важкі розкішні штори гардини з оксамиту, мають декоративні елементи, в невеликому будинку буде кілька зайвим і надмірним пафосом. На території, яка примикає безпосередньо до будинку, також можна використовувати штори, наприклад на верандах і відкритих терасах. Тут нам знадобиться щільні і стійкі до високого рівня вологості матеріали. І хоча зараз в моді короткі штори, що збираються горизонтальними складками вгору, з естетичної точки зору відмінно виглядають довгі штори в підлогу, які роблять приміщення більш високим, надають йому особливу очарованіе.