Що собою представляє «Зелений тариф»? Це механізм, який призначений для заохочення до вироблення електричної енергії із альтернативних джерел. Нині сонячні батареї являються самими надійними інвестиціями, які окупляться досить швидко. Можна сказати, що зелений тариф виявиться найкращим рішенням за умов постійного зростання вартості на електроносії.

Кому доступний зелений тариф?

Споживачі, у яких є укладений договір на користування електроенергією на котрі встановили у межах власного господарства сонячні установки, потужність яких до 30 кВт. Цей показник потужності не має перевищувати ту, яка встановлена договором користування електроенергією. Юридичні особи теж можуть використовувати можливості зеленого тарифу.

Якщо говорити про зелений тариф для приватних господарств, то це регулюється законом України «Про Електроенергетику». В такому випадку фізична особа може виробляти та продавати електроенергію без необхідності отримання ліцензії. Електропостачальник може купувати всю електроенергію, вироблену сонячним обладнанням.

Тариф буде залежати від того, коли саме було введено в експлуатацію генеруючі установки. Важливо пам’ятати, що постачальник енергії при проведенні розрахунків має виступати в ролі податкового агента і самостійно переховувати податки та збори до бюджету. В результаті сума, що перерахується на поточний рахунок побутового споживача буде меншою.

Відмінність зеленого тарифу для приватних користувачів та підприємств

Перш за все, це оформлення документів для того, щоб підключити і продавати надлишки сонячної електроенергії, яке буде тривати довше. Підприємствам необхідно пройти усі етапи будівництва, куди входить проектування, експертиза проекту, декларування на початок робіт, монтаж, закриття декларації. Також підприємствам необхідно отримати ліцензію для генерації, підписати договір з Укренерго та стати членом енергоринку. Крім цього потрібно оформили Зелений тариф у НКРЕ.

Купити сонячні електростанції, сонячні батареї для дому можна в компанії ЕКО ЕНЕРГІЯ ® за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Гетьмана Мазепи, 72.