Вже приблизно рік в країні діє система електронного запису до лікарів. Наприклад, на онлайн-ресурсі Likarni.com представлений величезний вибір фахівців з усіх існуючих медичних областей, які працюють на всій території України. Щоб записатися до потрібного лікаря, досить не виходячи з дому виконати такі дії:

  • зайти через Інтернет на даний сайт «лікарні»;
  • вибрати область й місто проживання;
  • вибрати медичну галузь (кардіологія, педіатрія, онкологія, отоларингологія, так далі);
  • вивчити інформацію про кожного представленого в списку (може розміщуватися на десяти й більше сторінках) лікаря;
  • вибрати найбільш підходящого фахівця (це можна зробити за відгуками або особистої інформації);
  • натиснути кнопку «записатися на прийом»;
  • у вікні заповнити своїми даними форму-анкету, вказати бажаний час, дату, додати свій коментар (за потребою);
  • другий варіант - зателефонувати безпосередньо доктору особисто (номера телефонів є під фото кожного фахівця).

Переваги електронної системи запису

Такий, можна сказати інноваційний підхід до даної процедури має кілька переваг. Наприклад, не потрібно виходити із дому, йти в поліклініку, стояти в черзі. Особливо це зручно в погану погоду або людям з обмеженими фізіологічними можливостями, літнім чи із маленькими дітьми.

Електронна запис до лікаря-фахівця може проводитися з домашнього комп'ютера, з робочого. Це означає, що людям, які працюють не доведеться шукати в своєму робочому графіку вільний час, щоб присвятити його походу в поліклініку.

Для лікаря також електронна форма запису зручна, оскільки тепер він може більш рівномірно розподіляти прийом пацієнтів і складати свій робочий графік.

Дуже суттєвою перевагою такої системи є повне виключення проходження пацієнта без черги, без завчасної записи, не в свій час. Значить, усі склоки й скандальні ситуації, які були нерідкі не настільки давно, залишилися позаду, в пережитому минулому.

Скасування запису також можлива процедура. Причому робиться це без зайвих зусиль або проблем. Досить на сайті зробити скасування буквально в один клік мишкою або ж за допомогою дзвінку в реєстратуру поліклініки, та повідомлення оператора про неможливість відвідати докторапо зробленому раніше запису. Бажано не нехтувати цією опцією, оскільки на той же час може прийти інший пацієнт, що дійсно потребує термінової медичної допомоги.