Кого з нас хоча б іноді не вабив в путь вітер мандрів? Судячи з кількості людей, які купують в туристичних агенціях автобусні тури, відправитись по нових місцях в пошуках незабутніх вражень і подивитися світ хочеться дуже багатьом.

Чому автобусні тури?

Хоча експерти зазвичай відносять автобусні тури до бюджетного різновиду туризму, це не зовсім вірно. Так, вартість такої поїздки нижче, ніж для більшості пропозицій, де використовується іншій вид траспорту. Але і переваг у автобусних турів чимало: 1. Поїздка на автобусі дозволяє за малий термін, від 3-х днів до тижня, оглянути набагато більшу кількість пам'яток, ніж подорож поїздом або літаком. А ночівля в сучасному зручному автобусі не завдає дискомфорту, особливо досвідченим мандрівникам. 2. Подорожуючи автобусом туристи бачать не тільки обрані, спеціально призначені для огляду об'єкти, але і внутрішнє повсякденне життя країни, яку перетинає транспортний засіб. 3. Великою перевагою є постійна присутність поруч з вами гіда, який в інших турах з'являється тільки на обмежений термін. 4. Нарешті, і це вкрай важливо в наші дні, – вартість автобусних турів іноді в рази нижче, ніж путівок інших типів. Тобто такий туризм доступний набагато більшій кількості прихильників подорожей. 5. Крім того, автобусні тури зазвичай не тривалі за часом, тому немає потреби тягнути з собою об'ємні сумки та валізи, все необхідне може поміститися в одному рюкзаку. Та й клопоту з багажем не буде, він подорожує разом з вами.

Найзручніше вибирати автобусні тури для знайомства саме з європейськими країнами. В цьому випадку, завдяки єдиній дорожній мережі, турист можете почати подорож прямо з рідного міста і повернутися теж прямо додому, без пересадок на вокзалах і в аеропортах, які забирають багато дорогоцінного часу і завдають чимало клопоту. Сьогодні в українських туристичних агенціях можна придбати тури на автобусах, які стартують практично з будь-якого великого міста країни. Прекрасна Франція, сонячна Італія і не менш сонячна і колоритна Іспанія чекають на подорожуючих, так само як і інші європейські країни. А найбільший вибір автобусних турів по Європі сьогодні надає своїм клієнтам львівська турагенція «Mustang».