мобилизация, военкоматУ військкоматі Львівщини кажуть, що наразі мобілізації немає. Про це сьогодні, 29 листопада, під час брифінгу, повідомив речник Львівського обласного військового комісаріату Роман Поронюк, передає Гал-інфо

Станом на сьогодні ні часткової, ні загальної мобілізації в Україні немає.

Як зазначив речник Львівського обласного військового комісаріату, у Львівській області не діє воєнний стан, тому для мешканців області нічого не змінилося. Однак військові комісаріати приведені до повної бойової готовності і працюють із резервістами першої черги оперативного резерву.

Роман Поронюк також запевнив, що військові комісаріати не роблять смс-розсилки щодо мобілізації. Він зазначив, що це абсолютно фейкові повідомлення, які розсилали в областях, де запроваджено воєнний стан.

"Ми безпосередньо здійснюємо оповіщення врученням повісток особисто, під час розмови з військовозобов’язаним. Також задля оперативності та економії часу можна сповіщати через телефонний дзвінок".

Роман Поронюк

Він також додав, що ніяких обмежень із перетину кордону для чоловіків немає.


В военкомате Львовщины говорят, что сейчас мобилизации нет. Об этом сегодня, 29 ноября, во время брифинга сообщил спикер Львовского областного военного комиссариата Роман Поронюк, передает Гал-инфо

На сегодня ни частичной, ни всеобщей мобилизации в Украине нет.

Как отметил спикер Львовского областного военного комиссариата, во Львовской области не действует военное положение, поэтому для жителей области ничего не изменилось. Однако военные комиссариаты приведены в полную боевую готовность и работают с резервистами первой очереди оперативного резерва.

Роман Поронюк также заверил, что военные комиссариаты не делают смс-рассылки по мобилизации. Он отметил, что это абсолютно фейковые сообщения, которые рассылали в областях, где введено военное положение.

"Мы непосредственно осуществляем оповещение вручением повесток лично, во время разговора с военнообязанным. Также для оперативности и экономии времени можно сообщать через телефонный звонок".

Роман Поронюк

Он также добавил, что никаких ограничений по пересечения границы для мужчин нет.