дезертир, ЯворовЯворівський районний суд виніс вирок військовослужбовцю, який на два місяці затримався у відпустці. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Мешканець Тернопільської області був мобілізований 21 липня 2014 року та направлений для проходження військової служби у військову частину А0998 (24-я отдельная механизированная бригада им. короля Даниила). Через півроку – 16 січня 2015 року його відпустили у відпустку, з якої він повернувся лише через два місяці. 19 березня 2015 року рядовий усвідомив вчинене ним кримінальне правопорушення та добровільно прибув до органу досудового розслідування, де заявив про себе. Цього ж дня, близько 18 години, він повернувся у розташування військової частини.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину за ч.3 ст.407 КК України, пояснивши, що змушений був деякий час знаходитися вдома, оскільки його мати, яка є інвалідом першої групи, за станом свого здоров'я, потребувала сторонньої допомоги.

Яворівський районний суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.407 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на рік.


Яворовский районный суд вынес приговор военнослужащему, который на два месяца задержался в отпуске. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Житель Тернопольской области был мобилизован 21 июля 2014 году и направлен для прохождения военной службы в воинскую часть А0998 (24-я отдельная механизированная бригада им. Короля Даниила). Через полгода - 16 января 2015-го  его отпустили в отпуск, из которого он вернулся только через два месяца. 19 марта 2015 года рядовой осознал совершенное им уголовное преступление и добровольно прибыл в орган предварительного расследования, где заявил о себе. В этот же день, около 18 часов, он вернулся в расположение воинской части.

В судебном заседании обвиняемый полностью признал свою вину по ч.3 ст.407 УК Украины, объяснив, что вынужден был некоторое время находиться дома, поскольку его мать, которая является инвалидом первой группы, по состоянию своего здоровья требовала посторонней помощи.

Яворовский районный суд признал его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.407 УК Украины, назначив наказание в виде лишения свободы на срок два года. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием в год.