ВНО, тестирование, вознаграждение, размерУ цьому році в межах Програми підтримки обдарованої молоді випускники шкіл Львова, які у 2017/2018 навчальному році за результатами зовнішнього незалежного оцінювання отримають по 200, 400 та 600 балів, будуть мати грошову винагороду за успішне навчання. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, згідно з Програмою підтримки обдарованої молоді:

  • 200 балів — буде відзначено грошовою винагородою — 2000 гривень;
  • 400 балів — грошовою винагородою у розмірі 10 000 гривень;
  • 600 балів — грошовою винагородою у розмірі 20 000 гривень.

"Освіта має значний вплив на всі аспекти життя і діяльності міста. Тож зрозуміло, що освіта розглядається як стратегічний пріоритет міста. Наше найголовніше завдання — розвивати творчу креативну особистість, її здібності та інтереси", - наголосила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

За її словами, з 2010 року Львів займає перші місця в Україні за результатами ЗНО. А торік місто отримало перше місце в Україні за рівнем знань випускників: 31 особа набрала 200 та 400 балів за результатами ЗНО. Відтак вони отримали грошову винагороду від міста у розмірі відповідно 2 тис. грн. та 4 тис. грн. в рамках реалізації міської Програми підтримки обдарованої молоді. Цього року ці суми збільшено.


В этом году в рамках Программы поддержки одаренной молодежи выпускники школ Львова, которые в 2017/2018 учебном году по результатам внешнего независимого оценивания получат по 200, 400 и 600 баллов, будут иметь денежное вознаграждение за успешную учебу. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В частности, согласно Программе поддержки одаренной молодежи:

  • 200 баллов - будет отмечено денежным вознаграждением - 2000 гривен;
  • 400 баллов - денежным вознаграждением в размере 10 000 гривен;
  • 600 баллов - денежным вознаграждением в размере 20 000 гривен.

"Образование имеет значительное влияние на все стороны жизни и деятельности города. Поэтому понятно, что образование рассматривается как стратегический приоритет города. Наше главное задание - развивать творческую креативную личность, ее способности и интересы", - подчеркнула Галина Сличная, директор департамента гуманитарной политики Львовского городского совета.

По ее словам, с 2010 года Львов занимает первые места в Украине по результатам ВНО. А в прошлом году город получил первое место в Украине по уровню знаний выпускников: 31 человек набрала 200 и 400 баллов по результатам ВНО. Поэтому они получили денежное вознаграждение от города в размере соответственно 2 тыс. грн. и 4 тыс. грн. в рамках реализации городской Программы поддержки одаренной молодежи. В этом году эти суммы увеличены.