вече, площадь Рынок, мусор, СадовойУ Львові сьогодні, 25 червня, відбудеться віче, де обговорюватиметься проблема зі сміттям, котра виникла в місті після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні минулого року. Про це заявив мер Львова Андрій Садовий, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

"Завтра о 14:00 буде віче на пл. Ринок. Львів – це місто, яке має дух. Львів’яни повинні це демонструвати і показувати. Хочу подякувати львів’янам за підтримку", - зазначив він.

При цьому Садовий підкреслив, що за останню добу є позитивна динаміка щодо вивезення сміття зі Львова.

"Держава перший раз за рік часу зібрала комісію по надзвичайних ситуаціях і пішла чітка команда відкривати полігони і почати приймати львівське сміття. Плюс команда правоохоронним органам діяти відповідно до чинного законодавства. Я бачу динаміку за останній день. Вона трохи позитивна. Це треба було зробити рік тому. Рік часу вони тримали нас в облозі. Я на контакті з колегами, з мерами інших міст. Я відчуваю, що певні сигнали пішли. Я говорив з мером Житомира, Тернополя, Рівного. Вони солідарні з нами. Я говорив з мерами міст Львівської області. Ми не вирішимо цю проблему за один день. Вона складна, але динаміка є. У Львові завжди жили і живуть мудрі люди... Вистоїть Львів – вистоїть Україна. Така атака, яка сьогодні на нас йде, – це важко навіть описати. Те, що ми маємо у Львові – це спецоперація, яка чітко спланована заздалегідь", - зазначив він.

Як повідомлялося, 21 червня під час наради у Львові за участю керівництва профільних міністерств та відомств та міських голів Львівської області було напрацьовано план дій з вивезення сміття зі Львова.


Во Львове сегодня, 25 июня, состоится вече, где будет обсуждаться проблема с мусором, которая возникла в городе после пожара на Грибовицкой свалке в мае прошлого года. Об этом заявил мэр Львова Андрей Садовой, сообщает пресс-служба Львовского городского совета. 

"Завтра в 14:00 будет вече на пл. Рынок. Львов - это город, который имеет дух. Львовяне должны это демонстрировать и показывать. Хочу поблагодарить львовян за поддержку", - отметил он.

При этом Садовый подчеркнул, что за последние сутки есть положительная динамика по вывозу мусора из Львова.

"Государство первый раз за год собрало комиссию по чрезвычайным ситуаціям, и пошла четкая команда открывать полигоны и начать принимать львовский мусор. Плюс команда правоохранительным органам действовать в соответствии с действующим законодательством. Я вижу динамику за последний день. Она немного положительная. Это надо было сделать год назад. Год времени они держали нас в осаде. Я на контакте с коллегами, с мэрами других городов. Я чувствую, что определенные сигналы пошли. Я говорил с мэром Житомира, Тернополя, Ровно. они солидарны с нами. Я говорил с мэрами городов Львовской области. Мы не решим эту проблему за один день. Она сложная, но динамика есть. Во Львове всегда жили и живут мудрые люди. Выстоит Львов - выстоит Украины. Такая атака, которая сегодня нас идет, - это трудно даже описать. то, что мы имеем во Львове - это спецоперация, которая четко спланирована заранее", - отметил он.

Как сообщалось, 21 июня во время совещания во Львове при участии руководства профильных министерств и ведомств и городских голов Львовской области был наработан план действий по вывозу мусора из Львова.