рыба, отравились, рынок "Привокзальный"У Львові отруїлися рибою гарячого копчення вже 28 чоловік, які придбали її на ринку "Привокзальний"Про це УНН повідомили у лікарні. 

Станом на 18:20 суботи з діагнозом гостра кишкова інфекція до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували уже 28 людей, які вживали у їжу рибу. 

Як повідомили у медзакладі, пацієнти почали надходити до лікарні учора після обіду і сьогодні протягом дня. Переважна більшість купували рибу, яку потім вживали у їжу, на одному й тому ж "Привокзальному" ринку у Львові.

Нагадаємо, як повідомляв Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА, перші 6 осіб потрапили до лікарні у п'ятницю ввечері. Всі постраждалі вживали в їжу рибу гарячого копчення, яку придбали в одному із торгових кіосків на ринку “Привокзальний” у м. Львові. При поступленні стан наближений до важкого. Скарги на підвищення температури тіла, головний біль, нудоту, блювоту, біль в животі, частий рідкий стілець. Станом на 08.00 23.09.2017 року всього госпіталізовано 10 осіб, з них 1 дитина.

Пацієнтам проводиться повний комплекс лікувально-діагностичних заходів, відповідно до клінічних протоколів МОЗ України.

Про ситуацію, що виникла і привела до захворювання людей, повідомлено керівництво лабораторного центру та відповідних підрозділів Держпродспоживслужби, які здійснюють обстеження та проводять роботу у вогнищі інфекції.


Во Львове отравились рыбой горячего копчения уже 28 человек, которые приобрели ее на рынке "Привокзальный". Об этом УНН сообщили в больнице.

По состоянию на 18:20 субботы с диагнозом острая кишечная инфекция во Львовскую областную инфекционную клиническую больницу госпитализировали уже 28 человек, которые употребляли в пищу рыбу. 

Как сообщили в медучреждении, пациенты начали поступать в больницу вчера после обеда и сегодня в течение дня. Подавляющее большинство покупали рыбу, которую потом употребляли в пищу, на одном и том же "Привокзальном" рынке во Львове.

Напомним, как сообщал Департамент по вопросам гражданской защиты ЛОГА, первые 6 человек попали в больницу в пятницу вечером. Все пострадавшие употребляли в пищу рыбу горячего копчения, которую приобрели в одном из торговых киосков на рынке "Привокзальный" в г.. Львове. При поступлении состояние приближен к тяжелому. Жалобы на повышение температуры тела, головная боль, тошноту, рвоту, боль в животе, частый жидкий стул. По состоянию на 08.00 23.09.2017 года всего госпитализированы 10 человек, из них 1 ребенок.

Пациентам проводится полный комплекс лечебно-диагностических мероприятий, в соответствии с клиническими протоколами МОЗ Украины.

О ситуации, возникшей и привела к заболеванию людей, сообщается руководство лабораторного центра и соответствующих подразделений Держпродспоживслужбы, которые осуществляют обследование и проводят работу в очаге инфекции.