убийство, статистикаНа Львівщині у 2018 році зросла кількість умисних вбивств. Про це повідомив прокурор області Юрій Квятківський.

За його словами. проблемним питанням для Львівщини залишається профілактика, розкриття і розслідування умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого. Зокрема, у 2018 році вчинено 23 очевидних умисних вбивства (за аналогічний період минулого року – 19, тобто на 17,4% більше), з яких 4 – вчинено раніше судимими за інші злочини особами.

Проте він зазначає, що ефективність розкриття злочинів цієї категорії покращилась. Цьогоріч розкрито 91,3% злочинів, проти 84,2% у 2017 році.

"Злочини проти життя та волі особи є і повинні бути на постійному контролі правоохоронців – з моменту їх виявлення і скерування обвинувального акту до винесення законного рішення судом", – наголосив Юрій Квятківський.


На Львовщине в 2018 году возросло количество умышленных убийств. Об этом сообщил прокурор области Юрий Квятковский.

По его словам. проблемным вопросом для Львовщины остается профилактика, раскрытие и расследование умышленных убийств и тяжких телесных повреждений, повлекших смерть потерпевшего. В частности, в 2018 году совершено 23 очевидных умышленных убийства (за аналогичный период прошлого года - 19, то есть на 17,4% больше), из которых 4 - совершено ранее судимыми за другие преступления лицами.

Однако он отмечает, что эффективность раскрытия преступлений этой категории улучшилась. В этом году раскрыто 91,3% преступлений, против 84,2% в 2017 году.

"Преступления против жизни и свободы личности являются и должны быть на постоянном контроле правоохранительных органов - с момента их выявления и направления обвинительного акта до вынесения законного решения судом", - подчеркнул Юрий Квятковский.