клещи, болезнь ЛаймаЗа 4 місяці 2018 року зареєстровані 17 випадків захворювань людей на  хворобу Лайма, найбільше захворілих – у Львові. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За даними центру, від початку року в лікувальні заклади з приводу присмоктування кліщами звернулися 203 особи, в т.ч. 150 - жителі м. Львова. Зареєстровані 17 випадків захворювань людей на  хворобу Лайма, що на 7 випадків більше, ніж за аналогічний період 2017 року (10 випадків). Захворювання реєструвалися серед дорослого населення. Серед хворих 11 – жителі м.Львова, 3 – Золочівського району, 1 – м. Дрогобич, 1 – Яворівського району, 1 – Буського району.

У всіх хворих в анамнезі укуси кліщів, що відбувались на території області (м. Львів – 4: Брюховицький ліс, Сихівський ліс, присадибні ділянки по вул. Скрипника, Лінкольна), Золочівський – 2, Яворівський - 2, Пустомитівський – 2, Миколаївський, Буський, Жовківський, Бродівський, Перемишлянський райони – по 1) та у Республіці Польща (1), Італії (1). Знімали кліщів самостійно 12 осіб,  5 осіб не пам`ятають факту присмоктування кліщів. У всіх хворих, за винятком 2-х випадків, діагностовано кліщову мігруючу еритему різних розмірів.

Для порівняння: у 2017 році було зареєстровано 310 випадків хвороби Лайма, що удвічі більше, ніж у попередньому (150 випадків).

Також з початку року в лабораторії ОНІ досліджені на лаймбореліози 123 екземпляри кліщів, знятих з людей. З них у 23-х (18,7%) виявлено борелій.

Довідка SQ. Дослідити видаленого кліща на зараженість збудником хвороби Лайма можна в лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" за адресою: м.Львів, вул.Круп`ярська, 27, тел.2768592.


За 4 месяца 2018 зарегистрированы 17 случаев заболеваний людей болезнью Лайма, всего заболевших - во Львове. Об этом сообщает Львовский областной лабораторный центр МОЗ Украины.

По данным центра, с начала года в лечебные учреждения по поводу присасывания клещами обратились 203 человека, в т.ч. 150 - жители. Львов. Зарегистрированные 17 случаев заболеваний людей болезнью Лайма, что на 7 случаев больше, чем за аналогичный период 2017 (10 случаев). Заболевания регистрировались среди взрослого населения. Среди больных 11 - жители Львова, 3 - Золочевского района, 1 - м. Дрогобыч, 1 - Яворивского района, 1 - Бугского района.

У всех больных в анамнезе укусы клещей, которые происходили на территории области (. Львов - 4: Брюховичский лес, Железнодорожный лес, приусадебные участки по ул. Скрипника, Линкольна), Золочевский - 2, Яворивский - 2, Пустомытовский - 2, Николаевский, Буский, Жовковский, Бродовский, Самборский районы - по 1) и в Республике Польша (1), Италии (1). Снимали клещей самостоятельно 12 человек, 5 лиц не помнят факта присасывания клещей. У всех больных, за исключением 2-х случаев, диагностирован клещевой мигрирующую эритема разных размеров.

Для сравнения: в 2017 году было зарегистрировано 310 случаев болезни Лайма, что вдвое больше, чем в предыдущем (150 случаев).

Также с начала года в лаборатории ООИ исследованы на лаймборелиозы 123 экземпляры клещей, снятых с людей. Из них в 23-х (18,7%) выявлены боррелий.

Справка SQ. Исследовать удаленного клеща на зараженность возбудителем болезни Лайма можно в лаборатории особо опасных инфекций ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины" по адресу: г.Львов, вул.Круп`ярська, 27 тел.2768592.