расхититель могил, суд, склепы33-річний уродженець Стебнику пробивав склепи ломом та обкрадав поховання у Дрогобичі, Трускавці, Стебнику та Бориславі. 14 травня 2018 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Про це стало відомо з Єдиного державног реєстру судових рішень. 

Як зазначається у матеріалах вироку, уродженець м. Стебника, інваліда 1 групи вже був раніше судимий Дрогобицьким міськрайонним судом за крадіжку.

В ніч на 28 липня 2017 року, перебуваючи на території кладовища на вул.Трускавецькій навпроти будинку №47 в м. Дрогобичі Львівської обл., він металевим ломом вибив отвір у передній частині 15 гробівців з написом "Тут спочивають…", проник всередину них та зняв коштовності з тіл померлих (золоті обручки та коронки) загальною вагою 97 грам.

Теж саме він вчинив 5 серпня 2017 року, обікравши ще п'ять гробівців.

Крім того, в серпні - першій декаді вересня 2017 року він наругався над 12 могилами на кладовищі на вулиці Стебницької у м. Трускавці. З тіл померлих він знімав золоті коронки, ланцюжки, обручки та сережки.  Від реалізації коштовностей він отримав 18525 гривень та купив на них автомобіль "ВАЗ-2108".

Після чого він взявся за кладовище на вулиці Трускавецькій у м. Бориславі та заліз у 18 гробівців з метою грабунку, проте безрезультатно.

21 вересня 2017 року уночі в одному зі склепів на кладовищі у Стебнику його затримали поліцейські.

Доопитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінальних правопорушеннь, передбачених ч.3 ст.297 КК України, визнав повністю. Пояснив, що дані кримінальні правопорушення вчиняв внаслідок тяжкого матеріального становище, так як є хворим та потрібні були кошти на лікування. Всі гробівця шукав старі та відкривав сам металевим ломом. Всі вироби із золота здавав у ломбард. Щодо купівлі транспортного засобу пояснив, що автомобіль купляв брат, а він тільки йому допомагав у цьому та деколи користувався сам ним. У вчиненому розкаявся, та просить його суворо не карати.

Обираючи покарання обвинуваченому, суд врахував, що злочини відносяться до категорії тяжких, особу винного, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, що він є інвалідом 1 групи, що на його утриманні неповнолітня дитина. Тому, за сукупністю злочинів, призначив покарання у виді чотири  роки позбавлення волі. Також суд вирішив конфіскувати автомобіль у дохід держави. Вирок суду може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення.


33-летний уроженец Стебнику пробивал склепы ломом и обворовывал захоронения в Дрогобыче, Стебнике, Трускавце и Бориславе. 14 мая 2018 Дрогобычский горрайонный суд Львовской области приговорил его к четырем годам лишения свободы. Об этом стало известно из Единого державног реестра судебных решений. http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73935640

Как отмечается в материалах приговора, уроженец. Стебник, инвалида 1 группы уже был ранее судим Дрогобычским городским судом за кражу.

В ночь на 28 июля 2017 года, находясь на территории кладбища на вул.Трускавецька напротив дома №47 в г.. Дрогобыче Львовской обл., Он металлическим ломом выбил отверстие в передней части 15 гробниц с надписью "Здесь покоятся ...", проник внутрь них и снял драгоценности из тел умерших (золотые кольца и коронки) общим весом 97 грамм.

Тоже самое он сделал 5 августа 2017, обворовав еще пять гробниц.

Кроме того, в августе - первой декаде сентября 2017 он наругався свыше 12 могилами на кладбище на улице Стебницкой в ​​г.. Трускавце. С тел умерших он снимал золотые коронки, цепочки, кольца и серьги. От реализации драгоценностей он получил 18525 гривен и купил на них автомобиль "ВАЗ-2108".

После чего он взялся за кладбище на улице Трускавецкой в ​​г.. Бориславе и залез в 18 гробниц с целью грабежа, однако безрезультатно.

21 сентября 2017 ночью в одном из склепов на кладбище в Стебнике его задержали полицейские.

Доопрошено в судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении уголовного преступления, предусмотренных ч.3 ст.297 УК Украины признал полностью. Пояснил, что данные уголовные правонарушения совершал вследствие тяжелого материального положения, так как является больным и нужны были средства на лечение. Все склепа искал старые и открывал сам металлическим ломом. Все изделия из золота сдавал в ломбард. По покупке транспортного средства пояснил, что автомобиль покупал брат, а он только ему помогал в этом и порой пользовался сам им. В содеянном раскаялся, и просит его строго не наказывать.

Выбирая наказание обвиняемому, суд учел, что преступления относятся к категории тяжких, личность виновного, который ранее привлекался к уголовной ответственности, он является инвалидом 1 группы, на его иждивении несовершеннолетний ребенок. Поэтому, по совокупности преступлений, назначил наказание в виде четырех лет лишения свободы. Также суд решил конфисковать автомобиль в доход государства. Приговор суда может быть обжалован в течение 30 дней со дня его провозглашения.