охранник, суд, участник АТО, ночной клуб "888"Галицький районний суд Львова виніс вирок охоронцю нічного клубу "888", який вдарив відвідувача – бійця АТО, внаслідок чого той помер. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Подія трапилася у червні 2015 року, коли обвинувачений стажувався на посаду охоронця нічного клубу "888", що на площаді Данила Галицького,1 у Львові. Бієць АТО у той час проходив курс лікування від пневмонії. 21.06.2015 року біля 17:00 йому зателефонували друзі, з якими він пішов на зустріч. Разом вони розпивали спиртні напої, потім поїхали до нічного клубу "888". Під час відпочинку у клубі кілька разів виходили на вулицю перекурити. Під час одного такого перекуру охоронець відмовився впустити компанію у приміщення під приводом того, що вони перебувають у стані алкогольного сп'яніння. Зав'язався конфлікт. На висловлені у свою адресу нецензурні слова охоронець вдарив кривдника в обличчя. Від удару той впав, вдарившись, тім'яно-потиличною ділянкою голови до твердого покриття. Внаслідок удару при падінні отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, від якої наступного дня настала його смерть.

Галицький районний суд Львова визнав охоронця винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. Проте згідно ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробування з іспитовим строком на два роки.

Також на користь матері померлого стягнуто 105 040 гривень 10 коп. завданої матеріальної шкоди та 100 000 гривень моральної шкоди.


Галицкий районный суд Львова вынес приговор охраннику ночного клуба "888", который ударил посетителя - бойца АТО, в результате чего тот скончался. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Происшествие случилось в июне 2015 года, когда обвиняемый стажировался на должность охранника ночного клуба "888" на площади Даниила Галицкого, 1 во Львове. Боец АТО в то время проходил курс лечения от пневмонии. 21.06.2015 года около 17:00 ему позвонили друзья, с которыми он пошел на встречу. Вместе они распивали спиртные напитки, потом поехали в ночной клуб "888". Во время отдыха в клубе несколько раз выходили на улицу перекурить. Во время одного такого перекура охранник отказался впустить компанию в помещение под предлогом того, что они находятся в состоянии алкогольного опьянения. Завязался конфликт. Высказанные в свой адрес нецензурные слова охранник ударил обидчика в лицо. От удара тот упал, ударившись, теменно-затылочной области головы до твердого покрытия. В результате удара при падении получил тяжелые телесные повреждения в виде открытой черепно-мозговой травмы, от которой на следующий день наступила его смерть.

Галицкий районный суд Львова признал охранника виновным в совершении преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 119 УК Украины, и назначил наказание в виде лишения свободы на срок три года. Однако согласно ст. 75 УК Украины освободил от отбывания наказания с испытательным сроком на два года.

Также в пользу матери умершего взыскано 105 040 гривен 10 коп. причиненного материального ущерба и 100 000 гривен морального ущерба.