директор, штраф, зарплатаКерівника одного з підприємств Дрогобича за виплату зарплати нижче мінімальної оштрафували на 37 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради. 

Інспектори сектору з питань праці Дрогобицької міської ради розпочали інспекційні відвідування з питань дотримання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці.

На одному з підприємств було виявлено нарахування та виплату заробітної плати працівнику в розмірі, нижче мінімального, і доплата до рівня мінімальної заробітної плати не проводилась, чим порушено вимоги статті 12 Закону України "Про оплату праці".

За результатами інспекційного відвідування на керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення та накладено штрафні санкції в сумі 37 тис. 230 грн.

У ході інспекційного відвідування роботодавець донарахував і виплатив заробітну плату найманому працівнику та сплатив зазначений штраф у повному обсязі.


Руководителя одного из предприятий Дрогобыча за выплату зарплаты ниже минимальной оштрафовали на 37 тыс. грн. Об этом сообщает пресс-служба Дрогобычского городского совета. 

Инспекторы сектора по труду Дрогобычского городского совета начали инспекционные посещения по вопросам соблюдения требований законодательства о труде в части оформления трудовых отношений, соблюдения минимальных гарантий в оплате труда.

На одном из предприятий было выявлено начисление и выплата заработной платы работнику в размере, ниже минимального, и доплата до уровня минимальной заработной платы не проводилась, чем нарушены требования статьи 12 Закона Украины "Об оплате труда".

По результатам инспекционного посещения на руководителя предприятия составлен протокол об административном правонарушении и наложены штрафные санкции в сумме 37 тыс. 230 грн. В ходе инспекционного посещения работодатель доначислил и выплаитил заработную плату наемному работнику и уплатил указанный штраф в полном объеме.