мошенница, аренда, жильеУ Львові зловмисниця видурила гроші у близько сорока осіб, котрі намагалися орендувати житло. Правоохоронці шукають потерпілих. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці звертаються з проханням зголоситись у Галицький відділ поліції або на оперативну лінію 102 громадян, потерпілих від шахрайських дій жінки, котра брала гроші за неправдиву інформацію про квартири, що здаються в оренду, а також про контакти їх власників.

Під час досудового розслідування працівники Галицького відділу поліції встановили, що зловмисниця, 55-річна мешканка Львівщини, разом зі своїми спільницями розміщала на одному з профільних сайтів у мережі Інтернет, а також у одній з регіональних газет неправдиві оголошення про здачу в оренду квартир у Львові. Ціни оренди житла у цих оголошеннях були суттєво нижчими за ринкові, що приваблювало багатьох клієнтів. При цьому власники квартир, вказаних в оголошеннях, навіть не підозрювали, що їх приміщення хтось пропонує орендувати.

Усі бажаючі зв’язатись з власниками квартир, для того щоб оглянути та орендувати житло, сплачували зловмисниці за інформаційні послуги від 1000 до 1100 гривень. Проте, прийшовши за вказаною адресою, люди з’ясовували, що квартири в оренду не здаються, в інших випадках телефони нібито власників квартир, які орендарям надавала посередниця, виявлялись недійсними або належали іншим людям. Коли ж орендарі намагались забрати свої гроші, це виявлялось неможливим, оскільки зловмисниця не відповідала на їх дзвінки або ж просто міняла номер мобільного.

У такий спосіб "підприємець" видурила гроші у більше ніж сорока осіб, котрі мали намір орендувати житло у Львові.

Правоохоронці повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав), ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України. Досудове розслідування триває.


Во Львове злоумышленница выманила деньги у около сорока человек, которые пытались арендовать жилье. Правоохранители ищут потерпевших. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Правоохранители обращаются с просьбой прийти в Галицкий отдел полиции или позвонить на оперативную линию 102 граждан, пострадавших от мошеннических действий женщины, которая брала деньги за неправдивую информацию о квартирах, сдаваемых в аренду, а также о контактах их владельцев.

Во время досудебного расследования работники Галицкого отдела полиции установили, что злоумышленница, 55-летняя жительница Львовщины, вместе со своими сообщницами размещала на одном из профильных сайтов в сети Интернет, а также в одной из региональных газет ложные объявления о сдаче в аренду квартир во Львове. Цены аренды жилья в этих объявлениях были существенно ниже рыночных, что привлекало многих клиентов. При этом владельцы квартир, указанных в объявлениях, даже не подозревали, что их помещения кто-то предлагает арендовать.

Все желающие связаться с владельцами квартир, для того чтобы осмотреть и арендовать жилье, платили злоумышленнице за информационные услуги от 1000 до 1100 гривен. Однако, придя по указанному адресу, люди выясняли, что квартиры в аренду не сдаются, в других случаях телефоны якобы владельцев квартир, которые арендаторам оказывала посредник, оказывались недействительными или принадлежали другим людям. Когда же арендаторы пытались забрать свои деньги, это оказывалось невозможным, поскольку злоумышленница не отвечала на их звонки или просто меняла номер мобильного.

Таким образом "предприниматель" выманила деньги у более чем сорока человек, которые намеревались арендовать жилье во Львове.

Правоохранители сообщили злоумышленницы о подозрении в совершении уголовных преступлений, предусмотренных ч.1 ст.176 (нарушение авторского права и смежных прав), ч.2 ст.190 (мошенничество) и ч.3 ст.190 (мошенничество) УК Украины. Досудебное расследование продолжается.