судья, убийство, мера пресеченияСуддя Франківського районого суду Львова Василь Кузь у понеділок 19.11 без зрозумілих і внятних причин не продовжив запобіжного заходу (арешт) Олександру Тхелідзе, який підозрюється у вбивстві чоловіка через борг, і відпустив його на всі чотири. Про це повідомила журналіст Вікторія Балицька у Facebook

За інформацією Вікторії Балицької, суддя відпустив не під домашній арешт чи під особисте зобовязання, а взагалі. Підозрюваний тієї ж ночі вчинив злочин: поїхав до дому до матері співкамерника (з яким перебував у СІЗО) і жорстоко її побив. А заодно і її знайомого, який був у квартирі. Двоє людей у лікарні. Після цього підозрюваний зник. Поліція викликала його повісткою до слідчого, але він не прийшов. Ймовірно, утік.

"Хто за це понесе відповідальність? Скільки ще людей стане жертвами відпущеного суддею? Підозрюваний 20 років (половину свого життя) провів у вязниці, 5 раз судимий. Як суддя міг його відпустити? Ну, як!? Може то такий тролінг в бік суспільства? Я не маю пояснень".

Вікторія Балицька

Прокуратура подала апеляцію на рішення судді.

Нагадаємо, Олександр Тхелідзе підозрюється у вбивстві. Поліції він зізнався, що 13 вересня убив на вулиці Володимира Великого 44-річного львівянина. Мотив - убитий заборгував йому гроші. Триває досудове розслідування.

Фото Sofia Troshchuk


Судья Франковского районного суда Львова Василий Кузь в понедельник 19.11 без понятных и внятно причин не продлил меру пресечения (арест) Александру Тхелидзе, который подозревается в убийстве мужчины из-за долга, и отпустил его на все четыре стороны. Об этом сообщила журналист Виктория Балицкая в Facebook

По информации Виктории Балицкой, судья отпустил не под домашний арест или под личное обязательство, а вообще. Подозреваемый в ту же ночь совершил преступление: поехал домой к матери сокамерника (с которым находился в СИЗО) и жестоко ее избил. А заодно и ее знакомого, который был в квартире. Два человека в больнице. После этого подозреваемый исчез. Полиция вызвала его повесткой к следователю, но он не пришел. Вероятно, убежал.

"Кто за это понесет ответственность? Сколько еще людей станет жертвами отпущенного судьей? Подозреваемый 20 лет (половину своей жизни) провел в тюрьме, 5 раз судим. Как судья мог его отпустить? Ну, как!? Может это такой троллинг в сторону общества? Я не имею объяснений".

Виктория Балицкая

Прокуратура подала апелляцию на решение судьи.

Напомним, Александр Тхелидзе подозревается в убийстве. Полиции он признался, что 13 сентября убил на улице Владимира Великого 44-летнего львовянина. Мотив - убитый задолжал ему деньги. Продолжается досудебное расследование.

Фото Sofia Troshchuk