футболист, штраф, пьяныйУ Львові за кермом “Maserati Ghiblі” патрульні двічі за день затримали п’яного польського футболіста Міхала Марковски. Про це, з посиланням на “Трибуна”, інформує видання “Прямий” та "Варта 1".

Польського футболіста “Гурніка” з Ленчни Міхала Марковски львівська поліція двічі спіймала п’яним за кермом його спорт-кару. Правоохоронці склали дві адміністративні справи, які передали на розгляд Шевченківського та Галицького районних судів Львова.

У матеріалах справи першого суду вказується, що на вул. Фурманській, у Львові, о 6 годині ранку, 28 жовтня, порушник за кермом автомобіля Maserati Ghiblі був затриманий у стані алкогольного сп’яніння. “Драгер” показав 1,17 ‰. А вже в матеріалах Галицького суду зазначено, що в той же день, о 14:40, футболіст заїхав своїм авто на пл. Данила Галицького з 0,32 ‰ алкоголю в крові.

Суди повернули протоколи на доопрацювання патрульним поліцейським. Причин для цього декілька: у документі особисті дані поляка вказані на його рідній мові, а не на українській, що заборонено. До того ж, необхідно вирішити питання, як залучати його до відповідальності, якщо він живе за кордоном. Протоколи повинні бути розглянуті протягом трьох місяців, з моменту виявлення порушення: саме стільки дається для залучення до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, Міхалу Марковски 26 років. За свою кар’єру цей захисник виступав в основному за другорядні польські клуби. Пік його кар’єри — 12 матчів в Екстраклясі за “Термаліку”. Зараз він є гравцем клубу “Гурнік” з Ленчни, який представляє 2 Лігу Польщі (третій професійний дивізіон).

Довідка SQ. В Україні за перше порушення за статтею 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) передбачено штраф у розмірі 10 200 грн, з позбавленням водійських прав (останнє — на розсуд суду).


Во Львове за рулем "Maserati Ghiblи" патрульные дважды за день задержали пьяного польского футболиста Михала Марковски. Об этом, со ссылкой на "Трибуна", информирует издание "Прямой" и "Варта 1".

Польского футболиста "Гурник" из Ленчна Михала Марковски львовская полиция дважды поймала пьяным за рулем его спорт-кара. Правоохранители составили два административных дела, которые передали на рассмотрение Шевченковского и Галицкого районных судов Львова.

В материалах дела первого суда указывается, что на ул. Фурманской, во Львове, в 6:00 утра, 28 октября, нарушитель за рулем автомобиля Maserati Ghiblи был задержан в состоянии алкогольного опьянения. "Драгер" показал 1,17 ‰. А уже в материалах Галицкого суда указано, что в тот же день, в 14:40, футболист заехал своим авто на пл. Даниила Галицкого с 0,32 ‰ алкоголя в крови.

Суды вернули протоколы на доработку патрульным полицейским. Причин для этого несколько: в документе личные данные поляка указаны на его родном языке, а не на украинском, что запрещено. К тому же, необходимо решить вопрос, как привлекать его к ответственности, если он живет за границей. Протоколы должны быть рассмотрены в течение трех месяцев с момента выявления нарушения: именно столько дается для привлечения к административной ответственности.

Напомним, Михалу Марковски 26 лет. За свою карьеру этот защитник выступал в основном за второстепенные польские клубы. Пик его карьеры - 12 матчей в Екстраклясы за "Термалику". Сейчас он является игроком клуба "Гурник" из Ленчна, представляющий 2 Лигу Польши (третий профессиональный дивизион).

Справка SQ. В Украине за первое нарушение по статье 130 КУоАП (управление транспортными средствами лицами, находящимися в состоянии алкогольного, наркотического или другого опьянения или под воздействием лекарственных препаратов, снижающих их внимание и скорость реакции) предусмотрен штраф в размере 10 200 грн, с лишением водительских прав (последнее - на усмотрение суда).