транспорт, полосыСмуги для проїзду громадського транспорту облаштують на 7-ми вулицях Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про облаштування смуг для руху громадського транспорту на семи вулицях Львова.

Зокрема, смуги для руху громадського транспорту облаштують:

  • вул. Пасічна (від вул. Китайської до вул. Таджицької);
  • вул. Любінська (на ділянці від моста, далі по вул. Окружній і до вул. Кульпарківська);
  • вул. Городоцька (від вул. Народної до вул. Горської (перед вул. Чернівецька);
  • пр. Чорновола (на ділянках від вул. Детька до вул. Липинського у напрямку від центру, і від вул. Липинського до вул. Куліша у напрямку центру),
  • вул. Б. Хмельницького (від вул. Грінченка до "Галицького Перехрестя");
  • вул. Стрийська (в обох напрямках від вул. Героїв Майдану до вул. Вернадського),
  • вул. Кульпарківська (від вул. В. Великого до вул. Антоновича, та від вул. Героїв УПА до вул. В. Великого у зворотному напрямку).

Як пояснив провідний спеціаліст управління транспорту Львівської міської ради Костянтин Баранюк, потреба виділити на ділянках цих вулиць смуги для громадського транспорту спричинена тим, що усі ці вулиці радіального напрямку — ведуть до центру міста, в більшості з них є по 4 смуги для руху транспорту, і на них у ранкові і вечірні пікові години є велике скупчення транспорту і, відповідно, затори. Тому, щоб сприяти швидкому проїзду громадського транспорту, було прийнято рішення виділити на цих вулицях смуги для проїзду виключно громадського транспорту.

На цих ділянках вулиць мають бути встановлені відповідні дорожні знаки та нанесена розмітка.

Нагадаємо, що наразі смуги для руху громадського транспорту є на просп. Свободи, біля Привокзального ринку на вул. Городоцькій, на вул. Січових Стрільців та вул. Мечникова.


Полосы для проезда общественного транспорта обустроят на 7-ми улицах Львова. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Городская комиссия по безопасности дорожного движения приняла решение об обустройстве полос для движения общественного транспорта на семи улицах Львова.

В частности, полосы для движения общественного транспорта обустроят:

  • ул. Пасечная (от ул. Китайской до ул. Таджикской)
  • ул. Любинская (на участке от моста, далее по ул. Окружной и до ул. Кульпарковская)
  • ул. Городоцкая (от ул. Народной до ул. Горской (перед ул. Черновицкая)
  • пр. Черновола (на участках от ул. Детька до ул. Липинского в направлении от центра, и от ул. Липинского к ул. Кулиша в направлении центра),
  • ул. Б. Хмельницкого (от ул. Гринченко к "Галицкому Перекрестку")
  • ул. Стрыйская (в обоих направлениях от ул. Героев Майдана до ул. Вернадского),
  • ул. Кульпарковская (от ул. В. Великого до ул. Антоновича, и от ул. Героев УПА до ул. В. Великого в обратном направлении).

Как пояснил ведущий специалист управления транспорта Львовского городского совета Константин Баранюк, потребность выделить на участках этих улиц полосы для общественного транспорта вызвана тем, что все эти улицы радиального направления - ведут к центру города, в большинстве из них есть по 4 полосы для движения транспорта, и на них в утренние и вечерние пиковые часы есть большое скопление транспорта и, соответственно, пробки. Поэтому, чтобы способствовать быстрому проезду общественного транспорта, было принято решение выделить на этих улицах полосы для проезда исключительно общественного транспорта.

На этих участках улиц должны быть установлены соответствующие дорожные знаки и нанесена разметка.

Напомним, что сейчас полосы для движения общественного транспорта есть на просп. Свободы, возле Привокзального рынка на ул. Городоцкой, на ул. Сечевых Стрельцов и ул. Мечникова.