озеро Панча, реконструкцияУ Шевченківському районі Львова планують облагородити територію навколо та саме озеро на вулиці Панча. Про це повідомив керівник відділу комунального господарства Шевченківської районної адміністрації Львова Микола Бегей, інформує Tvoemisto.tv. 

Зокрема цього року Шевченківська адміністрація замовила виготовлення проектно-кошторисної документації у ЛКП "Інститут просторового розвикту", а наступного – планує розпочати роботи.

Як розповіла авторка проекту архітекторка ЛКП "Інститут просторового розвикту" Христина Чорноус, наразі проектанти працюють разом зі спеціалістами з гідрології та екології над оптимальним рішенням для поліпшення гідрологічного режиму озера та збереження еко-системи.

Наразі проект перебуває на стадії розробки. Він передбачає благоустрій озера та території довкола нього. Проектною пропозицією заплановане облаштування нових та ремонт наявних пішохідних доріжок, відпочинкових та ігрових зон, облаштування освітлення, заміну підпірних стінок, нового мостика з огородженням та підсвіткою. Ігровий майданчик планують облаштувати в тематиці "підводний світ" – лазанки у вигляді водоростей, ігровий елемент у вигляді корабля та балансири у вигляді рибок, покриття з імітацією води. Також планується зробити невеликі інформаційні стенди для дітей та дорослих із цікавими описами про флору та фауну озер.

Крім цього, проект реконструкції озера подали на Громадський бюджет, який передбачає альтернативне наповнення водойми за рахунок дощової води та встановлення додаткових водозбірних колодязів. Згодом тут пропонують сформувати новий публічний простір для мешканців району.

7cc830f7dac9787985506d8e5425b915.md.jpg 3f443d80e36f2726013a053274034b26.md.jpg


В Шевченковском районе Львова планируют облагородить территорию вокруг и само озеро на улице Панча. Об этом сообщил руководитель отдела коммунального хозяйства Шевченковской районной администрации Львова Николай Бегей, информирует Tvoemisto.tv

В частности в этом году Шевченковская администрация заказала изготовление проектно-сметной документации в ЛКП "Институт пространственного розвикту", а в следующем - планирует начать работы.

Как рассказала автор проекта архитектор ЛКП "Институт пространственного розвикту" Кристина Черноус, пока проектанты работают вместе со специалистами по гидрологии и экологии над оптимальным решением для улучшения гидрологического режима озера и сохранения эко-системы.

Сейчас проект находится на стадии разработки. Он предусматривает благоустройство озера и территории вокруг него. Проектным предложением запланировано обустройство новых и ремонт существующих пешеходных дорожек, отдыха и игровых зон, обустройство освещения, замену подпорных стенок, нового мостика с ограждением и подсветкой. Игровую площадку планируют обустроить в тематике "подводный мир" - лазанки в виде водорослей, игровой элемент в виде корабля и балансиры в виде рыбок, покрытие с имитацией воды. Также планируется сделать небольшие информационные стенды для детей и взрослых с интересными описаниями о флоре и фауне озер.

Кроме этого, проект реконструкции озера подали на Общественный бюджет, который предусматривает альтернативное наполнения водоема за счет дождевой воды и установка дополнительных водосборных колодцев. Впоследствии здесь предлагают сформировать новый публичное пространство для жителей района.