участник АТО, дезертир, судНа Львівщині судили учасника антитерористичної операції, який майже на два місяці самовільно залишив службу через дзвінок про хворобу матері. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Військовослужбовець служив по контракту у військовій частині польова пошта В4680 (А0998) на посаді гранатометника. У листопаді 2015 року він самовільно залишив військову частину у місті Яворів та повернувся майже через два місяці – 29 лютого 2016 року.

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю та пояснив, що самовільно залишив військову частину після телефонного повідомлення матері про хворобу, не повідомивши командира. Ці два місяці перебував за місцем свого проживання та доглядав за матір'ю. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

При обранні покарання Яворівський районний суд врахував, що обвинувачений є учасником Антитерористичної операції на Сході України. Тому, визнавши його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4ст. 407 КК України, призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування призначеного покарання з однорічним іспитовим строком.


На Львовщине судили участника антитеррористической операции, который почти на два месяца самовольно оставил службу из-за звонка о болезни матери. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Военнослужащий служил по контракту в воинской части полевая почта В4680 (А0998) в должности гранатометчика. В ноябре 2015 года он самовольно оставил воинскую часть в городе Яворов и вернулся почти через два месяца - 29 февраля 2016-го.

В судебном заседании обвиняемый вину признал полностью и пояснил, что самовольно оставил воинскую часть после телефонного сообщения матери о болезни, не сообщив об этом командиру. Эти два месяца находился по месту своего жительства и ухаживал за матерью. В содеянном искренне раскаялся и просил строго не наказывать.

При выборе наказания Яворовский районный суд учел, что обвиняемый является участником Антитеррористической операции на Востоке Украины. Поэтому, признав его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 4 ст. 407 УК Украины, назначил наказание в виде трех лет лишения свободы. Однако освободил от отбывания наказания с годовалым испытательным сроком.