медики, суд, анестезиолог, смерть, подростокЗа смерть підлітка під час видалення апендициту львівським медикам загрожує 3 роки в’язниці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом неналежного виконання медичними працівниками своїх обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки – смерть неповнолітнього.

Нагадаємо, що минулоріч у листопаді, анестезіолог львівської міської лікарні забезпечувала анестезію 16-річному хворому, якому діагностували "гострий апендицит". Після двох невдалих спроб інтубації, жінка звернулась за допомогою до завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Проте, заввідділенням ввів ендотрахельну трубку не в дихальні шляхи (трахею), а в стравохід (шлунково-кишковий тракт) та не пересвідчившись, що трубка розташована правильно, покинув операційну залу. Водночас, згаданий анестезіолог, попри симптоми, що свідчили про неналежне розташування трубки, не вжила заходів для відновлення дихання пацієнта і його пробудження, а розпочала введення анестезії. Внаслідок цього, неповнолітній пацієнт помер.

Такі дії медиків кваліфіковано за ч.2 ст. 140 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Зазначимо, що після трагічного випадку лікар-анестезіолог звільнилась за власним бажанням.


За смерть подростка во время удаления аппендицита львовским медикам грозит 3 года тюрьмы. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством прокуратуры Львовской области завершено досудебное расследование и направлен в суд обвинительный акт по факту ненадлежащего исполнения медицинскими работниками своих обязанностей, повлекшее тяжкие последствия - смерть несовершеннолетнего.

Напомним, что в прошлом году в ноябре, анестезиолог львовской городской больницы обеспечивала анестезию 16-летнему больному, которому диагностировали "острый аппендицит". После двух неудачных попыток интубации, женщина обратилась за помощью к заведующему отделением анестезиологии и интенсивной терапии. Однако завотделением ввел ендотрахельную трубку не в дыхательные пути (трахею), а в пищевод (желудочно-кишечный тракт). Не убедившись, что трубка расположена правильно, покинул операционный зал. В то же время упомянутый анестезиолог, несмотря на симптомы, свидетельствующие о ненадлежащем расположении трубки, не приняла мер для восстановления дыхания пациента и его пробуждения, а начала введение анестезии. В результате несовершеннолетний пациент умер.

Такие действия медиков квалифицированы по ч.2 ст. 140 УК Украины, санкция которой предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок до 3 лет, с трехлетним лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью.

Отметим, что после трагического случая врач-анестезиолог уволилась по собственному желанию.