крематорий, собаки, питомцы12 жовтня виконком Львівської міськради надав ЛКП “Лев” функцій замовника на закупівлю та встановлення модульного комплексу для утилізації біологічних та медичних відходів. Таким чином у місті з’явиться піч для спалювання рештків померлих тварин. Про це повідомляє сайт 032.ua

Як розповіла директорка ЛКП “Лев” Оксана Кошак, провести необхідні тендерні процедури й придбати крематор (піч для спалювання) сподіваються вже цього року, а ось запрацює установка з початку 2019 року.

“У нашому місті є велика проблема з тим, що люди не мають куди здати трупи померлих тварин на утилізацію, щоб це було на певному рівні і отримати задовільний сервіс. Львів’яни здають рештки тварин до нас на підприємство, ми потім завозимо їх на “Укрветсанзавод” у Жовкву”.

Оксана Кошак.

Не усіх люблячих господарів це влаштовує, тому вони хоронять тварин у лісопосадках, парках, на території Львова, а це призводить до неналежного санітарного стану.

Зі слів директорки ЛКП “Лев”, на придбання устаткування із природоохоронного фонду виділили 1 мільйон гривень. Відтак, зараз треба визначитись з місцем установки. На території ЛКП “Лев” цього не можна зробити, тому що поруч є житлова забудова, від якої має бути відстань 300 метрів. В ідеалі, вона має бути встановлена на вулиці Шевченка, 366а, де планують зробити притулок для тварин.  Але оскільки там ще нічого не оснащено і є важкі під’їзні шляхи, у ЛКП шукають місце, де тимчасово буде розміщено крематор.

Процедуру спалювання здійснюватимуть працівники ЛКП “Лев”. Послугою зможуть скористатись: мешканці Львова, у яких померли улюбленці, комунальні працівники (ЛКП “Лев” виконує функцію з підбору трупів безпритульних тварин на вулицях міста), медичні заклади (спалювання відходів після хірургічних втручань також є проблемою Львова). На підприємстві розглядають варіант співпраці з ресторанами й іншими установами, де є відходи від виробництва, які не можна просто викинути в смітник.

Нагадаємо, цього року ЛКП “Лев” заявило про розширення спектру послуг. Окрім цілодобової роботи та медичних послуг для тварин, анонсували плани з облаштування міського крематорію та колумбарію (сховища урн після кремації) і цвинтаря для тварин. Раніше у Львові реєстрували електронну петицію з відповідною пропозицією.


Исполком Львовского горсовета 12 октября предоставил ЛКП "Лев" функций заказчика на закупку и установку модульного комплекса для утилизации биологических и медицинских отходов. Таким образом в городе появится печь для сжигания останков умерших животных. Об этом сообщает сайт 032.ua

Как рассказала директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак, провести необходимые тендерные процедуры и приобрести крематорий (печь для сжигания) надеются уже в этом году, а вот заработает установка с начала 2019 года.

"В нашем городе есть большая проблема с тем, что люди не знают, куда сдать трупы умерших животных на утилизацию, чтобы это было на определенном уровне и получить удовлетворительный сервис. Львовяне сдают остатки животных к нам на предприятие, мы потом завозим их на "Укрветсанзавод" в Жовкву".

Оксана Кошак.

Не всех любящих хозяев это устраивает, поэтому они хоронят животных в лесопосадках, парках, на территории Львова, а это приводит к ненадлежащему санитарному состоянию.

По словам директора ЛКП "Лев", на приобретение оборудования из природоохранного фонда выделили 1 млн гривен. Сейчас надо определиться с местом установки. На территории ЛКП "Лев" этого нельзя сделать, потому что рядом есть жилая застройка, от которой должно быть расстояние 300 метров. В идеале, она должна быть установлена ​​на улице Шевченко, 366а, где планируют сделать приют для животных. Но поскольку там еще ничего не оснащено и есть трудности с подъездными путими, в ЛКП ищут место, где временно будут размещены крематорий.

Процедуру сжигания будут осуществлять работники ЛКП "Лев". Услугой могут воспользоваться: жители Львова, у которых умерли любимцы, коммунальные работники (ЛКП "Лев" выполняет функцию по подбору трупов бездомных животных на улицах города), медицинские учреждения (сжигание отходов после хирургических вмешательств также является проблемой Львова). На предприятии рассматривают вариант сотрудничества с ресторанами и другими учреждениями, где есть отходы от производства, которые нельзя просто выбросить на помойку.

Напомним, в этом году ЛКП "Лев" заявило о расширении спектра услуг. Кроме круглосуточной работы и медицинских услуг для животных, анонсировали планы по обустройству городского крематория и колумбария (хранилища урн после кремации) и кладбища для животных. Ранее во Львове регистрировали электронную петицию с соответствующим предложением.