авторское право, штраф, магазин, судМагазин одягу у Львові оштрафували на 144 тис. грн за порушення авторських прав. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Власників магазину "GOLDI Льонокомбінат", що розташований у ТРЦ Forum Lviv, оштрафували на 144 тис. грн. за нелегальне використання музики. Господарський суд Львівської області задовольнив позов приватної організації, що відсилала у магазин свого працівника для виявлення порушень авторських прав, і зобов'язав "GOLDI Льонокомбінат" сплатити штраф за нелегальне використання трьох пісень.

В опублікованому 16 жовтня рішенні суду вказано, що працівник "Організації колективного управління авторськими і суміжними правами", що представляє інтереси кількох звукозаписуючих компаній, у лютому 2017 році записав на відео, як у фоновому режимі в магазині вмикали пісні Ірини Федишин, Олі Цибульської, Юлії Думанської та шведського діджея Avicii.

Юристи ТзОВ "Т-Стиль", яке є власником марки "GOLDI Льонокомбінат", під час судового засідання намагалися довести, що відео не може використовуватись як доказ порушення авторських прав, оскільки з нього нібито не зрозуміло, в якому саме магазині здійснювали приховану зйомку. Однак суддя Господарського суду Львівщини Світлана Кітаєва відкинула ці заперечення, грунтуючись на тому, що на відео зафіксована аудіоколонка, з якої лунала музика.

Власники магазину не надали доказів на право використовувати у своїй діяльності пісні цих виконавців, відтак суд задовольнив позов, зобов'язавши виплатити "Організації колективного управління авторськими і суміжними правами" по 48 тис. грн за кожну увімкнену пісню.

Загальна сума відшкодування мала б скласти 240 тис. грн., однак у процесі судового розгляду "Організація колективного управління авторськими і суміжними правами" зняла претензії щодо використання двох пісень Юлії Думанської, тому суму зменшили до 144 тис. грн.

Водночас рішення суду ще не набрало законної сили, оскільки ТзОВ "Т-Стиль" ще має час подати апеляцію.


Магазин одежды во Львове оштрафовали на 144 тыс. грн за нарушение авторских прав. Об этом сообщает ZAXID.NET.

Владельцев магазина "GOLDI Льнокомбинат", расположенном в ТРЦ Forum Lviv, оштрафовали на 144 тыс. грн. за нелегальное использование музыки. Хозяйственный суд Львовской области удовлетворил иск частной организации, отсылавшей в магазин своего работника для выявления нарушений авторских прав, и обязал "GOLDI Льнокомбинат" оплатить штраф за нелегальное использование трех песен.

В опубликовано 16 октября решением суда указано, что работник "Организации коллективного управления авторскими и смежными правами", представляющий интересы нескольких звукозаписывающих компаний, в феврале 2017 года записал на видео, как в фоновом режиме в магазине включали песни Ирины Федишин, Оли Цыбульской, Юлии Думанской и шведского диджея Avicii.

Юристы ООО "Т-Стиль", которое является владельцем марки "GOLDI Льнокомбинат", во время судебного заседания пытались доказать, что видео не может использоваться в качестве доказательства нарушения авторских прав, поскольку из него якобы не понятно, в каком именно магазине осуществляли скрытую съемку. Однако судья Хозяйственного суда Львовской области Светлана Китаева отвергла эти возражения, основываясь на том, что на видео зафиксирована аудиоколонка, из которой звучала музыка.

Владельцы магазина не предоставили доказательств на право использовать в своей деятельности песни этих исполнителей, поэтому суд удовлетворил иск, обязав выплатить "Организации коллективного управления авторскими и смежными правами" по 48 тыс. грн за каждую включенную песню.

Общая сумма возмещения должна составить 240 тыс. грн. Однако в ходе судебного разбирательства "Организация коллективного управления авторскими и смежными правами" сняла претензии относительно использования двух песен Юлии Думанской, поэтому сумму уменьшили до 144 тыс. грн.

В то же время решение суда еще не вступило в законную силу, поскольку ООО "Т-Стиль" еще есть время подать апелляцию.