ДТП, волонтер, "Центр Гарант"На автодорозі Львів – Рава-Руська у Жовківському районі волонтер на автівці збив двох пішоходів на пішохідному переході. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 8 березня 2017 року. Близько 19:00, керуючи автомобілем марки Renault Espace у межах с. Гряда Жовківського району чоловік збив двох жінок, що переходили дорогу по пішохідному переході. Одна з жінок отримала травми середньої тяжкості, інша – тяжкі ушкодження.

Підсудний в судовому засіданні  свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, розповів, що частково відшкодував потерпілим завдані збитки та має намір надалі відшкодовувати такі. Розкаюється у вчиненому і просить його суворо не карати. Потерпілі підтвердили, що підсудний одразу після ДТП вжив усіх заходів для надання їм кваліфікованої медичної допомоги та просили суд суворо його не карати та не обирати додаткового покарання – позбавлення права керувати транспортним засобом.

Враховуючи це, а також те, що обвинувачений характеризується за місцем проживання позитивно, є активним членом ГО "Центр Гарант" Спілки учасників АТО, права керування транспортним засобом необхідні йому для волонтерської діяльності, пов'язаної з наданням допомоги учасникам АТО, Жовківський районний суд Львівської області вирішив не обирати щодо нього додаткове покарання у виді позбавлення права керувати транспортними засобами. Отже, волонтера визнали винним за ст. 286 ч.2 КК України і засудили на три роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Та звільнили від відбування покарання з випробуванням на один рік.


На автодороге Львов - Рава-Русская в Жовковском районе волонтер на автомобиле сбил двух пешеходов на пешеходном переходе. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Дорожно-транспортное происшествие произошло 8 марта 2017 года. Около 19:00, управляя автомобилем Renault Espace в пределах с. Гряда Жовковского района мужчина сбил двух женщин, переходивших дорогу по пешеходному переходу. Одна из женщин получила травмы средней тяжести, другая - тяжелые повреждения.

Подсудимый в судебном заседании свою вину в совершении преступления признал полностью, рассказал, что частично возместил пострадавшим причиненный ущерб и намерен в дальнейшем возмещать. Раскаивается в содеянном и просит его строго не наказывать. Пострадавшие подтвердили, что подсудимый сразу после ДТП принял все меры для оказания им квалифицированной медицинской помощи и просили суд строго его не наказывать и не избирать дополнительного наказания - лишения права управлять транспортным средством.

Учитывая это, а также то, что обвиняемый характеризуется по месту жительства положительно, является активным членом ОО "Центр Гарант" Союза участников АТО, права управления транспортным средством необходимые ему для волонтерской деятельности, связанной с оказанием помощи участникам АТО, Жовковский районный суд Львовской области решил не приманять к нему дополнительного наказания в виде лишения права управлять транспортными средствами. Волонтера признали виновным по ст. 286 ч.2 УК Украины и осудили на три года лишения свободы без лишения права управлять транспортными средствами. И освободили от отбывания наказания с испытанием на один год.