Мерія закликає львів'ян не рвати первоцвіти. З огляду на це 1 березня відбудеться акція "Збережемо первоцвіти!". Вона розпочнеться об 11 год на площі Ринок, 1 поблизу будівлі Ратуші, далі учасники розійдуться центральною частиною міста.

Метою акції є привітання мешканців з початком весни та нагадування про необхідність збереження довкілля, виховання особистої відповідальності за раціональне використання рослинних ресурсів.

Під час проведення акції  громадські активісти разом із вихованцями львівського еколого-натуралістичного центру вітатимуть мешканців з початком весни, роздаючи паперові квіти з агітаційними листівками із закликами не зривати та не продавати первоцвіти. Квіти зроблені власноруч вихованцями львівського еколого-натуралістичного центру, як символ та нагадування про те, що у разі незбереження первоцвітів з часом ми можемо їх не побачити.

Департамент містобудування  Львівської міської ради наголошує, що не купуючи первоцвіти, ми можемо примусити систему торгівлі первоцвітами зупинитись, відтак  звести до мінімуму мотивацію зривати в природі квіти.

Також, з метою збереження рідкісних видів рослин, що перебувають під загрозою зникнення, департаментом містобудування Львівської міської ради скеровано листи до ЛКП «Муніципальна варта» та районних відділів поліції м.Львова, ГУ Національної поліції у Львівській області щодо посилення контролю за недопущенням виникнення торгівлі первоцвітами на території м.Львова.


Мэрия призывает львовян не рвать первоцветы. 1 марта пройдет акция "Сохраним первоцветы!". Она начнется в 11 часов на площади Рынок, 1 у здания Ратуши, далее участники разойдутся центральной частью города.

Целью акции является поздравление жителей с началом весны и напоминание о необходимости сохранения окружающей среды, воспитания личной ответственности за рациональное использование растительных ресурсов.

Во время проведения акции общественные активисты вместе с воспитанниками львовского эколого-натуралистического центра приветствовать жителей с началом весны, раздавая бумажные цветы с агитационными листовками с призывами не срывать и не продавать первоцветы. Цветы сделаны собственноручно воспитанниками львовского эколого-натуралистического центра, как символ и напоминание о том, что в случае несохранения первоцветов со временем мы можем их увидеть.

Департамент градостроения Львовского городского совета отмечает, что не покупая первоцветы, мы можем заставить систему торговли первоцветами остановиться, поэтому свести к минимуму мотивацию срывать в природе цветы.

Также, с целью сохранения редких видов растений, находящихся под угрозой исчезновения, департаментом градостроительства Львовского городского совета направлены письма в ЛКП «Муниципальная стража» и районных отделов полиции Львова, ГУ Национальной полиции во Львовской области по усилению контроля за недопущением возникновения торговли первоцветами на территории Львова.