"Миф", Василий Слипак, премьера, фильмУ суботу, 3 лютого 2018 року, о 18.00 в к/т "Планета Кіно" (ТРЦ Forum Lviv, вул. Під Дубом, 7) відбудеться прем’єрний показ документального фільму "Міф". Це новий фільм авторів стрічки "Добровольці Божої Чоти" Леоніда Кантера та Івана Яснія. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Фільм розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель. Музику для фільму "Міф" створили та надали одні з кращих композиторів сучасності. Серед них Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя, Роман Григорів, Ілля Разумейко (формація Nova Opera) та Едуард "Діля" Приступа.

"Василь народився у Львові, але згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, що ми звикли називати "щастям": ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання. Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо, як для людини творчої професії. Але Василь вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь "Міф" Сліпак загинув від кулі снайпера", - розповідають організатори.


В субботу, 3 февраля 2018 года, в 18.00 в к/т "Планета Кино" (ТРЦ Forum Lviv, ул. Под Дубом, 7) состоится премьерный показ документального фильма "Миф". Это новый фильм авторов фильма "Добровольцы Божьей Чоты" Леонида Кантера и Ивана Ясния. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Фильм рассказывает историю жизни Василия Слипака - оперного певца с мировым именем и уникальным голосом. Авторы сочетают в фильме два жанра: кино и концерт. Использовано множество архивных видео, которые показывают героя в повседневной и на сцене. Анимацию к фильму создал Украинский карикатурист Юрий Журавель. Музыку для фильма "Миф" создали и предоставили одни из лучших композиторов современности. Среди них Евгений Гальперин, который сотрудничал с Люком Бессоном и Барри Сонненфельдом и был близким другом Василия, Роман Григорьев, Илья Разумейко (формация Nova Opera) и Эдуард "Диля" Приступа.

"Василий родился во Львове, но впоследствии переехал во Францию, где прожил 19 лет. Там он имел все, что мы привыкли называть "счастьем": имя, успешную карьеру на мировых оперных сценах, верных друзей и любовь. Он принимал активное участие в Революции Достоинства, возглавив демонстрации во Франции, а впоследствии присоединился и к волонтерскому движению, помогая Украине. Казалось бы, делал более чем достаточно, как для человека творческой профессии. Но Василий решил оставить сцену и карьеру в Европе и вступить к ряды добровольцев, когда в его родную страну пришла война. Во время выполнения боевой задачи Василий "Миф" Слипак погиб от пули снайпера", - рассказывают организаторы.