безопасность, проверка, Гоструда, "Львовская угольная компания"Впродовж 29 жовтня – 9 листопада 2018 року фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області провели планову перевірку щодо дотримання законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у ПАТ "Львівська вугільна компанія" та виявили низку порушень. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпраці у Львівській області. 

Загалом під час контрольного заходу проведено 21 інспекторське обстеження та виявлено 357 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці.      

Зокрема фахівці встановили, що на підприємстві відсутні дозволи на експлуатацію низки обладнання підвищеної небезпеки. Не погоджені з Держпраці плани та проекти виїмки тонких відходів на 2017 та 2018 роки.     

Також інспектори виявили, що під час інструментальних спостережень не проводиться періодичний геодезичний (маркшейдерський) контроль за осіданнями і зміщеннями споруд хвостосховищ №1 та №2 та їх основ. Стан будівлі радіальних згущувачів (відділення водно-шламового господарства) визнали незадовільним, оскільки є можливість обвалення стелі та стін. Пошкоджені або взагалі відсутні заземлення електродвигунів та струмоведучих механізмів, зокрема у відділенні технічного водопостачання водно-шламового і хвостового господарств та відділенні гравітації. Не знищені наявні окремі осередки горіння породи, складованої в південно-західну частину розширеного породного відвалу ПАТ "Львівська вугільна компанія". На фабриці не встановлена автоматична пожежна сигналізація, як цього вимагає Проект протипожежного захисту цього підприємства.     

Слід також зазначити, що керівники та фахівці підприємства, працівники служби охорони праці при виявленні небезпеки або грубих порушень правил безпеки, що загрожують життю та здоров’ю працівників, не проводять зупинки ведення робіт та експлуатації механізмів. А це забезпечило б зменшення ризиків, що можуть спричинити травмування працівників.       

Відтак, за допущення порушень вимог безпеки до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу було притягнуто 21 посадову особу ПАТ "Львівська вугільна компанія" та загальну суму 10200 грн. Керівництву підприємства рекомендовано зупинити  експлуатацію 8 об’єктів та 24 одиниці механізмів, які інспекторами визнано небезпечними для працівників. Також Головне управління звертатиметься до суду з відповідним позовом про заборону використання цих об’єктів та механізмів до усунення виявлених порушень вимог законодавства про охорону праці.    

Справка SQ. З початку року на ПАТ "Львівська вугільна компанія" трапилось 7 нещасних випадків, в тому числі 1 смертельний.


В течение 29 октября - 9 ноября 2018 специалисты Главного управления Гоструда во Львовской области провели плановую проверку соблюдения законодательных и нормативно-правовых актов по охране труда и промышленной безопасности в ОАО "Львовская угольная компания" и выявили ряд нарушений. Об этом сообщает пресс-служба ГУ Гоструда во Львовской области. 

Всего в ходе контрольного мероприятия проведено 21 инспекторское обследование и выявлено 357 нарушений требований нормативно-правовых актов по охране труда.

В частности специалисты установили, что на предприятии отсутствуют разрешения на эксплуатацию ряда оборудования повышенной опасности. Не согласованы с Гоструда планы и проекты выемки тонких отходов на 2017 и 2018 годы.

Также инспекторы обнаружили, что во время инструментальных наблюдений не проводится периодический геодезический (маркшейдерский) контроль за осадками и смещениями сооружений хвостохранилищ №1 и №2 и их оснований. Состояние здания радиальных сгустителей (отделение водно-шламового хозяйства) признали неудовлетворительным, поскольку есть возможность обрушения потолка и стен. Поврежденные или вообще отсутствуют заземления электродвигателей и токоведущих механизмов, в частности в отделении технического водоснабжения водно-шламового и хвостового хозяйства и отделении гравитации. Не уничтожены отдельные очаги горения породы, складируемой в юго-западную часть расширенного породного отвала ОАО "Львовская угольная компания". На фабрике не установлена ​​автоматическая пожарная сигнализация, как этого требует Проект противопожарной защиты этого предприятия.

Следует также отметить, что руководители и специалисты предприятия, работники службы охраны труда при выявлении опасности или грубых нарушений правил безопасности, которые угрожают жизни и здоровью работников, не проводят к остановке ведения работ и эксплуатации механизмов. А это обеспечило бы уменьшение рисков, которые могут повлечь травмирование работников.

За допущение нарушений требований безопасности к административной ответственности в виде наложения штрафа было привлечено 21 должностное лицо ОАО "Львовская угольная компания" и общую сумму 10200 грн. Руководству предприятия рекомендовано остановить эксплуатацию 8 объектов и 24 единицы механизмов, инспекторами признано опасными для работников. Также Главное управление обращаться в суд с соответствующим иском о запрете использования этих объектов и механизмов к устранению выявленных нарушений требований законодательства об охране труда.

Справка SQ. С начала года на ОАО "Львовская угольная компания" случилось 7 несчастных случаев, в том числе 1 смертельный.