суд, кинопират, фильмыЗалізничний районний суд стягнув з уродженця Котовська Одеської області Сергія Хоменка 6,1 млн грн на користь п’ятьох голлівудських кінокомпаній. Чоловік порушив авторські права компаній, розповсюдивши їхні фільми в Інтернеті. Про це повідомляє ZAXID.NET

Як йдеться у матеріалах справи, Сергій Хоменко, проживаючи у Львові, створив веб-сайт "world-ua.com", куди протягом чотирьох місяців завантажував піратські копії голлівудських фільмів. Користувачі цього сайту могли вільно переглядати кіно та скачувати його. У травні цього року прокуратура Львівської області повідомила про затримання Сергія Хоменка та вилучення у нього техніки. Оскільки Хоменко порушив авторські права низки американських кінокомпаній, Українська антипіратська асоціація із захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп'ютерні програми подала на Хоменка до суду.

Зокрема, Хоменко незаконно завантажив фільми кінокомпаній Disney Enterprіses, 20th Century Fox, Columbia Pictures Industries, Universal City Studios, Warner Bros. Entertainment. Загалом антипіратська асоціація заявила про 30 незаконно розповсюдежних на сайті Хоменка кінофільмів та мультфільмів, серед яких "Красуня і чудовисько", "Розваги дорослих дівчат", "Людина - павук: Повернення додому", "Франкевіні", "Принц Персії", "Вбивство у східному експресі" та інші. За кожен із фільмів кінокомпанії вимагали від 110 до 304 тис. грн. матеріальної компенсації.

Посилання на доступні на сайті "world-ua.com" фільми Хоменко публікував на своїй сторінці у Facebook. Востаннє допис з посиланням на піратський сайт з'явився на його сторінці у березні 2016 року.

Під час засідання 9 серпня суддя Залізничного районного суду Богдана Гедз оштрафувала Сергій Хоменка за порушення ч.2 ст. 176 ККУ (порушення авторського права та суміжних прав) на 17 тис. грн. та конфіскувала його ноутбук. Окрім того суддя повністю задовольнила цивільний позов Української антипіратської асоціації і стягнула на користь кожної з кінокомпаній по 1,22 млн грн. (загалом 6,1 млн грн).


Железнодорожный районный суд взыскал с уроженца Котовска Одесской области Сергея Хоменко 6,1 млн грн в пользу пяти голливудских кинокомпаний. Человек нарушил авторские права компаний, распространив их фильмы в Интернете. Об этом сообщает ZAXID.NET

Как говорится в материалах дела, Сергей Хоменко, проживая во Львове, создал сайт "world-ua.com", куда в течение четырех месяцев загружал пиратские копии голливудских фильмов. Пользователи этого сайта могли свободно просматривать кино и скачивать его. В мае этого года прокуратура Львовской области сообщила о задержании Сергея Хоменко и изъятия у него техники. Поскольку Хоменко нарушил авторские права ряда американских кинокомпаний, Украинская антипиратская ассоциация по защите прав на музыкальные, аудиовизуальные произведения и компьютерные программы подала на Хоменко в суд.

В частности, Хоменко незаконно скачал фильмы кинокомпаний Disney Enterprises, 20th Century Fox, Columbia Pictures Industries, Universal City Studios, Warner Bros. Entertainment. В общем антипиратская ассоциация заявила о 30 незаконно распространенных на сайте Хоменко кинофильмов и мультфильмов, среди которых "Красавица и чудовище", "Развлечения взрослых девушек", "Человек - паук: Возвращение домой", "Франкевини", "Принц Персии", "Убийство в восточном экспрессе "и другие. За каждый из фильмов кинокомпании требовали от 110 до 304 тыс. грн. материальной компенсации.

Ссылки на доступные на сайте "world-ua.com" фильмы Хоменко публиковал на своей странице в Facebook. Последний раз сообщение со ссылкой на пиратский сайт появилась на его странице в марте 2016 года.

Во время заседание 9 августа судья Железнодорожного районного суда Богдана Гедз оштрафовала Сергей Хоменко за нарушение ч.2 ст. 176 УК (нарушение авторского права и смежных прав) на 17 тыс. грн. и конфисковала его ноутбук. Кроме того судья полностью удовлетворил гражданский иск Украинской антипиратской ассоциации и стянула в пользу каждой из кинокомпаний по 1,22 млн грн. (всего 6,1 млн грн).